11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

O tinara a fost returnata de autoritatile italiene din caminul iubitului ei de 62 de ani

Serviciul cercetari penale din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti a inceput urmarirea penala a Cameliei Lucia Gaspar, de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin, mama a unui copil de doi ani. In septembrie 2001, aceasta a iesit legal din Romania in Iugoslavia, de unde a trecut ilegal in Macedonia, apoi in Grecia si de acolo in Italia. Destinatia tinerei severinence a fost caminul iubitului sau, cetatean italian, de 62 de ani. Visul tinerei de a ramine in Italia a fost spulberat de autoritatile din aceasta tara, care au retinut-o si au returnat-o miercuri. Ea va raspunde penal, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 112/2001, care sanctioneaza trecerile frauduloase savirsite de cetatenii romani in strainatate, cu inchisoare de la trei luni la doi ani. De asemenea, Camelia Gaspar nu va mai putea folosi cinci ani pasaportul.

(D.L.)

Au furat flori, fiind ajutati de paznic

Anica Nicolitoiu si Dan Tudor, din Calopar, au fost prinsi miercuri, 3 aprilie, de politisti, in timp ce furau flori din Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova. Cei doi apucasera sa rupa 85 de fire, in valoare de 850.000 de lei, cind au fost surprinsi de oamenii legii. Hotii intrasera in sera nr. 4 din incinta parcului, fiind ajutati de Florin Nicolitoiu, paznicul acesteia.

(R.G.)

Focul nesupravegheat produce pagube

Pompierii militari mehedinteni au intervenit, in dupa-amiaza de miercuri, la stingerea unui incendiu izbucnit in comuna Voloiac. Lucian Vasile Toba, de 37 de ani, agricultor, a facut un foc deschis, pentru igienizarea gospodariei, pe care l-a lasat nesupravegheat. Din cauza vintului, focul s-a extins, cuprinzind un grajd de animale si un depozit, unde erau depozitate aproximativ 500 kg de fin, apartinind Floarei Stanescu, de 34 de ani, din aceeasi localitate. Incendiul a fost localizat si lichidat de pompieri, iar prejudiciul creat se ridica la aproximativ 65 de milioane de lei.

(F.L.)

Trimis in judecata pentru tilharie

Politistii severineni au propus trimiterea in judecata a lui Constantin Copaceanu, care pe 30 iulie 2001, a patruns in locuinta lui Ion Turturea, din satul Schitul Topolnitei, si a sustras trei milioane de lei. Fiind surprins de catre proprietar, l-a lovit pe acesta cu un vatrai in zona capului si a bratului. Autorul a fost cercetat in stare de arest preventiv pentru savirsirea infractiunii de tilharie.

Instructor auto amendat pentru consum de alcool in timpul serviciului

Lucratorii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Olt au surprins in trafic, zilele trecute, pe Ion Stoichicescu, din Slatina, aflat in stare de ebrietate. Acesta este instructor la o scoala de soferi din municipiu, iar cind a fost controlat, el era in timpul orelor de serviciu, la volanul unei Dacii 1310 cu numarul de inmatriculare OT-84-SAM, dind „lectii“ unui elev. Politistii l-au amendat pe profesor si i-au suspendat permisul de conducere. Ion Stoichicescu este doar unul dintre cei 25 de conducatori auto care au fost depistati in stare de ebrietate in ultimele zile.

(M.M.)

A furat pinzele de gater si le-a vindut

Daniel Florin Patrascu, de 21 de ani, din comuna Vinatori, a sustras, in noaptea de 10 spre 11 februarie, trei pinze pentru gater, pe care le-a transportat cu un autoturism in satul Rogova, fara a poseda permis de conducere, si i le-a vindut lui Aurel Curcan. El si-a instigat un prieten sa dea o declaratie in favoarea sa. Patrascu a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat, conducere fara permis auto si instigare la marturie mincinoasa.

(F.L.)

Ambulanta Mehedinti – in pana de curent

Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti a ramas, in seara de 3 aprilie, fara alimentare cu energie electrica, timp de doua ore, interval in care o echipa de interventie a incercat fara succes sa remedieze defectiunea. Potrivit directoarei Aurelia Veropaieff, medicii nu au putut raspunde la solicitarile bolnavilor: „Situatia de criza si nevoile financiare au facut sa nu avem un generator de curent electric al institutiei si din aceasta cauza ne putem confrunta in orice moment cu astfel de situatii“. Dupa reluarea alimentarii cu energie electrica, apelurile la 961 au fost mult mai numeroase decit intr-o noapte obisnuita.

(D.L.)

Zece controlori ii vor verifica pe recenzorii din Gorj

Controlul asupra modului in care a fost efectuat recensamintul in Gorj va cuprinde zece sectoare. In doua sectoare din Tirgu Jiu si in cite unul din localitatile Bumbesti-Jiu, Motru, Pades, Dragotesti, Tintareni, Arcani si Scoarta, controlorii vor verifica pina pe 10 aprilie daca recenzorii si-au facut datoria. Principalul scop al acestei actiuni este de a verifica prin sondaj corectitudinea datelor culese la recensamint in vederea stabilirii marjei de eroare a rezultatelor finale. In cazul in care vor fi depistate erori grave produse din vina recenzorului, acesta poate fi pedepsit cu amenda.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS