14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportComisia de disciplina a luat masuri dure

Comisia de disciplina a luat masuri dure

Asa cum sustinea dupa alegerea sa in functia de presedinte al arbitrilor Gorjeni, Mihai Prunariu nu este dispus sa mai tolereze indisciplina in colegiul gorjean de arbitri. Recent, rapoartele facute de supervizorii unor meciuri din campionat au dus la luarea de masuri impotriva unor cavaleri ai fluierului care au savirsit greseli.

Cinci arbitri au fost suspendati

Comisia de Disciplina a campionatului judetean Gorj a judecat in aceasta saptamina cazul meciului de juniori dintre Rostramo Tirgu Jiu si Dinamo Stanesti. Desi in foaia de arbitraj au fost trecute cele doua echipe, in teren au jucat de fapt juniorii de la Rostramo cu cei de la FC Pandurii. Situatia a fost observata la fata locului de supervizorul acestui meci, secretarul AJF Daniel Baloi, care a spus ca juniorii echipei din Stanesti stateau pe marginea terenului. Comisia a constatat ca delegatii celor doua echipe s-au inteles sa faca aceasta ilegalitate si a luat masuri atit impotriva acestora, cit si a arbitrilor intilnirii. Desi scorul era de 3-2 pentru gazde la plecarea de la teren a supervizorului, arbitrii au notat in foaia de arbitraj scorul de 9-1 pentru oaspeti. Comisia a sanctionat cele doua echipe cu pierderea meciului cu 3-0 si cite o amenda de 100.000 de lei. Delegatii Dumitru Cojocaru de la Rostramo si Valentin Romanescu de la Dinamo Stanesti au fost sanctionati cu pierderea dreptului de reprezentare a echipelor pentru urmatoarele trei luni. Cei trei arbitri ai intilnirii au fost retinuti de la delegari si trimisi la Comisia de Disciplina a Arbitrilor. Presedintele acestei comisii, Ion Savulea, a spus ca s-au luat masuri atit cu arbitrii intilnirii, cit si cu observatorul care nu a sesizat cele intimplate. Astfel, arbitrul de centru Daniel Trocan a fost suspendat pentru patru etape, iar asistentii sai Ion Coiculescu si Adrian Zanoaga au primit doar doua etape de suspendare. Presedintele CJAF, Mihai Prunariu, a supervizat in etapa a 19-a meciul dintre Mecanica Motru si Gaz Etan Turburea, acordindu-i arbitrului de centru Ion Tuturiga doar nota 5. Acesta a fost sanctionat pentru viciere de rezultat, deoarece a acordat o lovitura de pedeapsa pentru gazde la scorul de 0-0, fara sa fi avut acoperire regulamentara. Comisia de disciplina a luat masura suspendarii arbitrului Tuturiga pentru cinci etape. De asemenea, arbitrul Constantin Berca a fost suspendat o etapa deoarece acesta nu s-a prezentat la doua meciuri consecutiv.

Criza de arbitri in etapa a 20-a

Duminica este programata etapa a 20-a a diviziei D gorjene. Comisia de Arbitrii se confrunta in aceasta saptamina cu absenta arbitrilor de categoria I care merg la examenul de promovare in lotul divizionar. Cei zece cavaleri ai fluierului s-au pregatit intens in ultimele saptamini cu arbitrii divizionari Mihai Prunariu si Marius Zgovancu. Deoarece presedintele Colegiului de arbitri, Mihai Prunariu, a fost delegat la un meci de Divizia C la Arad, aspirantii la un loc in lotul divizionar vor fi insotiti la concurs de observatorul federal Ion Savulea. Pe linga cei zece arbitri absenti la meciurile de duminica, vor fi indisponibili si cei cinci suspendati, comisia de delegari fiind nevoita sa apeleze la arbitrii de categoria a II-a si la stagiari pentru jocurile de la Divizia D si de la Categoria Onoare. Meciurile din etapa a 20-a a Diviziei D se vor disputa dupa urmatorul program: Gaz Etan Turburea – Minerul Rovinari, Rostramo Tirgu Jiu – Bistrita Telesti, MVM Dragutesti – Juventus Press, Energetica Tismana – Dinamo Inter Stanesti, Energia Turceni – Minerul Urdari, Minerul Motru II – Progresul Tirgu Jiu, Avintul Baia de Fier – Paringul Sadu si Mecanica Motru – Recolta Balesti. Tot duminica, cele noua formatii care mai activeaza la categoria Onoare vor juca dupa urmatorul program: Sitex Pestisani – Viitorul Glogova, Viitorul Catune – Viitorul Plopsoru, AS Danesti – Bistrita Pestisani, Unirea Dragotesti – Gilortul Bengesti. Dumbrava Cilnic sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS