10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Viitorul suna rau


Stilul mai dur pe care il afiseaza antrenorul Florin Marin prinde la suporteri, la oamenii pentru care fotbalul inseamna doar ceea ce vad din tribune. Daca din cind in cind „altoieste“ pe „Ion Oblemenco“ si vreuna dintre adversarele traditionale ale Craiovei – Steaua sau Rapid, varianta Dinamo fiind deocamdata exclusa -, Florin Marin se transforma lejer intr-un soi de erou al Baniei si nimeni nu-si mai aminteste cine a pierdut la Fieni sau cu Prilep.

Aflat pe val, cu toate ca infringerea de la Pitesti i-a mai scazut din cota, Florin Marin are inca avantajul ca tot ce face si decide este perceput pozitiv de catre suporterul simplu care traieste doar din rezultatele imediate. Privind insa in perspectiva, ai sentimentul ca inclusiv el, managerul general, nu este interesat decit de prezent, de parca Universitatea ar fi sortita sa-si inchida portile o data cu expirarea mandatului lui Florin Marin, sau, daca vreti, al protectorului sau, Gigi Netoiu.

Spre exemplu, desi presa a scris in repetate rinduri ca nu procedeaza corect, Florin Marin continua sa-l impuna pe Daniel Bogdan in poarta echipei de tineret, desi despre tinarul Nicusor Banica, capitanul Nationalei de juniori, toata lumea vorbeste doar la superlativ. Mai mult, simtindu-se „lucrat“ chiar de cei care ar trebui sa-l protejeze si sa-i acorde credit, Banica a amenintat ca va abandona fotbalul, preferind sa-si gaseasca un alt rost in viata!

Problema este grava si a mai fost dezbatuta, dar deocamdata nici un superior nu i-a atras atentia lui Florin Marin ca savirseste, cu buna-stiinta, o mare nedreptate. Suspecta in acest caz este si tacerea in care se complace Gigi Netoiu, un adept al „importurilor“ de fotbalisti gata facuti, dar de valoare indoielnica.

Un alt caz este cel al colegului lui Banica, Mihaita Plesan, un tinar despre ale carui calitati de virf a vorbit frumos marele Rodion Camataru. In ceea ce-l priveste, Plesan ne da tuturor o lectie de bun-simt: desi are 18 ani, Mihaita tine mortis sa joace doar la Universitatea si refuza sa semneze un nou contract daca nu i se va accepta clauza conform careia, in cazul ca se va muta echipa din oras, el sa devina liber de contract. Nu cred ca Plesan s-a inspirat din povestea lui Gica Popescu, dar am impresia ca oltenii au uitat cam repejor cum s-a batut „Baciul“ la 20 de ani cu un sistem aproape imposibil doar pentru ca a tinut mortis sa joace la Universitatea, nu la Steaua!

Nicusor Banica si Mihaita Plesan sint considerati la aceasta ora marile sperante ale Craiovei. Totusi, acest lucru nu i-a impiedicat pe managerul general, dar si pe mina sa dreapta, Dan Sendrea, sa le interzica sa mai locuiasca in cantonamentul din Lunca. Probabil pentru a nu se intersecta prea des cu „valorile“ aduse de pe alte meleaguri de tandemul Netoiu-Florin Marin si care accepta fara cricnire orice compromis.

Sintem convinsi ca pe Florin Marin il vor supara aceste rinduri, dar il invitam sa nu le interpreteze gresit. Nimeni nu-i contesta meritele pentru parcursul actual al Universitatii, unul reusit, dar ne permitem sa ne gindim si la ce se va intimpla in viitor. Indiferent ce impresari prefera Banica si Plesan, Gigi Netoiu si Florin Marin nu au dreptul sa-i sicaneze. Dimpotriva, au chiar obligatia sa-i ajute pentru ca, in fond, pe teren nu dribleaza Marcel Popescu sau Giovanni Becali. Sau poate ne inselam?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS