5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFara nici un punct in clasamentul final

Fara nici un punct in clasamentul final

Alexandru Epuran, seful delegatiei, a spus: „Nu ne asteptam la mai mult, pentru ca asta este valoarea sportivilor nostri“

Delegatia Romaniei care a participat la Jocurile Olimpice de iarna a revenit in tara marti seara, la ora 23.30, pe Aeroportul International Otopeni, cu o cursa a companiei Air France, pe ruta Salt Lake City-Los Angeles-Paris-Bucuresti. Seful de misiune al delegatiei Romaniei, Alexandru Epuran, a spus ca toti sportivii si antrenorii romani au revenit in tara, cu exceptia schioarei Alexandra Munteanu, care este stabilita in SUA. La sosirea pe Aeroportul Otopeni, s-a constatat ca o parte din bagajele delegatiei romane au fost ratacite, printre acestea aflindu-se si doua sanii. „Am fost foarte inspirati pentru ca am predat bagajele cu 24 de ore inainte de a ne imbarca in avion, intrucit, in momentul in care am ajuns la aeroport, acesta era practic blocat. Erau cozi interminabile, asa cum nu am vazut niciodata. Cred ca, daca nu predam bagajele mai devreme, nu mai ajungeam acasa la data programata“, a spus Epuran.

Din delegatia Romaniei au facut parte 22 de sportivi, si nu 24, cum se anuntase initial. Epuran a precizat ca, desi fusesera acreditati initial si sportivii Marilena Ionescu si Marius Bacila (patinaj viteza), acestia nu au mai fost inclusi in delegatia Romaniei pentru JO de iarna. Secretarul general al FR Patinaj, Mihai Timis, a mentionat ca ambii sportivi nu au mai facut deplasarea in SUA, pentru ca nu au indeplinit anumite bareme care sa le permita participarea la Olimpiada. Cel mai bun rezultat al unui sportiv roman a fost ocuparea locului 27 din 78 de concurenti, obtinut de fondistul Zsolt Antal, in proba de 30 km liber. La editia din acest an a JO de iarna au participat sportivi din 78 de tari, Romania nereusind sa obtina vreun punct in clasamentul final. Delegatia Romaniei a fost una dintre cele mai ineficiente, raportind numarul de sportivi la performantele obtinute, fiind depasita, la acest capitol, doar de Ucraina, Slovacia si Ungaria. Alexandru Epuran a spus ca, dupa parerea sa, prin rezultatele obtinute la Salt Lake City, sportivii romani nu au dezamagit. „Sportivii au avut ca obiec-tiv clasarea intre primii 20 si, tinind cont de faptul ca, in acest an, concursul olimpic a fost unul de exceptie, cred ca ei au obtinut niste rezultate onorabile. Nu ne asteptam la mai mult, pentru ca asta este valoarea lor si noi stiam acest lucru. Sportivii au fost seriosi si au facut tot posibilul pentru a obtine cele mai bune rezultate“, a precizat Epuran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS