21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDurerea unui neam puternic

Durerea unui neam puternic

Cred ca nimeni nu a crezut ca oltenii mai sint in stare sa se uneasca pentru a trai cu o intensitate incredibila un eveniment – din pacate, nefericit de aceasta data – provocat de marea lor iubire, Universitatea. Desi mi-e inca destul de greu sa scriu despre subiect, sint convins ca duminica trecuta cifra reala a oltenilor care l-au condus pe ultimul drum pe Cristi Neamtu nu a fost de 10.000 de suflete, ci de cel putin zece ori mai mare. Practic, nici un craiovean nu a stat in casa, iar cei care nu au suportat sa insoteasca in permanenta cortegiul funerar au plins pironiti in strada, pe traseul parcurs pentru ultima oara de Cristi.

E limpede ca, vazind un oras intreg cum isi plinge un copil frumos, plecat prea devreme din aceasta lume nedreapta, tara s-a cutremurat. Oltenii au dovedit o solidaritate imposibil de intuit pentru unii si sint convins ca multi dintre cei care ne-au facut doar rau in ultimii ani s-au speriat. Scrisesem in repetate rinduri ca oamenii de aici sint mai speciali cind vine vorba despre fotbal, ei isi iubesc cu disperare copiii de-o schioapa care se zbenguie pe terenurile cu zgura de linga „Ion Oblemenco“, iar dragostea aceasta capata dimensiuni uriase atunci cind prichindeii cresc frumos si ajung sa imbrace tricourile, neaparat alb-albastre!, ale primei echipe a Universitatii. Bineinteles, acest adevar a fost respins sistematic de mercenarii fotbalului. Pacat ca Dumnezeu a ales acum sa-l ia linga El pe Cristi Neamtu, un copil de 22 de ani, pentru a demonstra ca spiritul acestor locuri nu moare niciodata. Putea sa se intimple altfel pentru a-i trezi pe unii la realitate, in nici un caz nu era nevoie de un sacrificiu, cu atit mai putin de cel al unui pusti nevinovat.

Doua vorbe si despre Suleap. Indiferent cum s-a derulat acea faza nenorocita de la un banal antrenament efectuat in Cipru, Suleap va ramine probabil marcat pentru toata viata. Nimeni nu a indraznit sa-l acuze pentru moartea lui Cristi, durerea era prea mare, dar mult mai potrivit era ca in acele momente Suleap sa taca si sa plinga.

Tensiunea ultimelor zile l-a marcat insa si, la Aeroportul Otopeni, cind echipa a revenit din Cipru, Marius Suleap s-a pomenit declarind ca se considera nevinovat. In nici un caz atunci, nu asta era problema si, pentru ca la citeva sute de kilometri un oras intreg plingea, tocmai Suleap nu ar fi trebuit sa pronunte acel cuvint. Oricum, nimeni nu zisese altfel…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS