11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGalata, mereu surprinzatoare

Galata, mereu surprinzatoare

Etapa a treia din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seara cu meciurile din grupele A si B. Surpriza acestei runde a furnizat-o Galatasaray, echipa antrenata de Mircea Lucescu incheind la egalitate, 0-0, partida disputata pe terenul formatiei Liverpool. Galata a demonstrat astfel ca remizele obtinute in rundele anterioare (2-2, in deplasare, cu Barcelona, si 1-1, acasa, cu AS Roma) nu au fost rodul intimplarii, ci al modului profesionist in care au abordat aceste partide.

Grupa A

FC Nantes 1

Manchester 1

Echipa la care evolueaza internationalul roman Viorel Moldovan, FC Nantes, a avut ghinion in meciul de miercuri seara cu Manchester. Sustinuta frenetic de aproape 40.000 de spectatori, formatia franceza a inceput in forta partida si, in minutul noua, a deschis scorul prin Viorel Moldovan, care, venit lansat, a reluat pe linga portarul Barthez balonul centrat de pe partea dreapta. Acest gol rapid i-a trezit din visare pe elevii lui Sir Alex Ferguson, care, dorind sa egaleze cit mai repede, au atacat cu furie poarta francezilor. Omul de gol al englezilor, Van Nistelrooy, nu s-a aflat insa in cea mai buna zi a sa, el irosind cu nonsalanta patru mari ocazii de gol. Totusi, in cel de-al patrulea minut de prelungire al partidei, Van Nistelrooy a reusit sa egaleze, transformind un penalti acordat ca urmare a unui hent comis in careu de fundasul Yepes.

Boavista 0

Bayern München 0

Bayern München a intrat in ultima vreme intr-un con de umbra, evolutiile sale din campionat si din Liga Campionilor nefiind demne de campioana Europei. Jucatorii germani au fost dominati clar in prima repriza, dar au fost salvati de la un rezultat rusinos de portarul Oliver Kahn, care a avut citeva interventii exceptionale. Mustruluiti la cabine de antrenorul Ottmar Hitzfeld, fotbalistii teutoni au jucat mult mai bine in repriza secunda, dar nu au reusit sa inscrie, desi in ultimul minut al partidei Kuffour a trimis cu capul balonul in transversala portii lui Ricardo.

Grupa B

Barcelona – AS Roma 1-1

Meciul de pe stadionul „Nou Camp“ a fost foarte incrincenat, marcajul agresiv pe care si l-au facut jucatorii celor doua formatii influentind destul de mult calitatea spectacolului. Desi spaniolii au dominat mai mult ostilitatile din teren, primii care au deschis scorul au fost italienii, prin Panucci, care a preluat mingea centrata de pe stinga la zece metri de poarta si a sutat puternic la colt. Cu opt minute inainte de sfirsitul partidei, Kluivert a egalat cu un sut fulgerator sub transversala, fructificind astfel centrarea perfecta de pe partea dreapta a lui Puyol.

Liverpool 0

Galatasaray 0

Modul in care tehnicianul Galatei, Mircea Lucescu, a stiut sa-si aseze elevii pe teren i-a surprins neplacut pe fotbalistii englezi, care, timp de 90 de minute, au incercat in zadar sa inscrie un gol in poarta lui Mondragon. Neputind strapunge blocul defensiv al turcilor, jucatorii britanici au recurs la suturile de la distanta, care au fost destul de bine tintite, insa nu l-au putut invinge pe portarul echipei din Istanbul. La rindul lor, elevii lui Mircea Lucescu s-au bazat in ofensiva pe contraatacuri, insa, avertizati de rapiditatea fotbalistilor turci, fundasii echipei Liverpool nu s-au lasat descoperiti in defensiva. Sa remarcam ca, in minutele de prelungire ale partidei, Mircea Lucescu l-a trimis in teren pe Radu Niculescu, jucatorul roman debutind astfel in Liga Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS