8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTotul este posibil in grupa D

Totul este posibil in grupa D

Etapa a treia din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor a debutat marti seara cu meciurile din cadrul grupelor C si D. Surpriza acestei runde a furnizat-o Panathinaikos, care a cistigat cu 2-0 meciul din deplasare cu Sparta Praga, formatia ceha fiind foarte slabita dupa perioada de transferari din aceasta iarna. S-a evidentiat inca o data ca grupa D este cea mai echilibrata din aceasta faza a competitiei, toate cele patru echipe (Juventus, Arsenal, Leverkusen si La Coruna) avind acelasi numar de puncte (patru) dupa disputarea a trei etape.

Grupa C

Real Madrid 1

FC Porto 0


Meciul de pe stadionul „Santiago Benabeu“, care a fost arhiplin, s-a desfasurat la limita regulamentului, ambele echipe jucind foarte dur. In aceste conditii, jucatorii formatiei spaniole Guti si Figo au fost nevoiti sa paraseasca terenul de joc inca din prima repriza, ambii fiind accidentati destul de grav. Ocaziile de gol nu au lipsit din aceasta partida, cele mai multe inregistrindu-se la poarta portughezilor. Cu opt minute inainte de final, Solari a marcat golul victoriei pentru Real Madrid, cu un sut puternic din afara careului mare, care a catapultat balonul in plasa portii lui Baia, dupa ce in prealabil lovise si bara.

Sparta Praga 0

Panathinaikos Atena 2


In perioada de transferari din aceasta iarna, Sparta Praga a pierdut nu mai putin de sapte jucatori. Acest lucru si-a pus, evident, amprenta asupra evolutiei formatiei cehe, relatiile de joc dintre fotbalistii echipei din Praga nefiind inca pe deplin sudate. Panathinaikos a deschis scorul in minutul 39, prin Karagounis, care a scapat pe contraatac si, din interiorul careului mare, a plasat mingea pe sub portarul Cech. Konstantinou a marit avantajul grecilor la 2-0 (’71), dupa ce a depasit nepermis de usor patru fundasi cehi, iar Sparta Praga nu a mai putut recupera diferenta, mai ales ca in ultimele minute ale partidei a evoluat in inferioritate numerica, Hubschman fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Grupa D

Bayer Leverkusen 1

Arsenal Londra 1


Bayer Leverkusen a fost la un pas de a pierde, chiar in propriul fief, partida cu Arsenal, in ciuda sustinerii frenetice de care a beneficiat din partea suporterilor sai, care au umplut pina la refuz stadionul „BayArena“. Formatia britanica a reusit sa deschida scorul in minutul 56, prin Pires, care a reluat imparabil din fata portii centrarea lui Wiltord, dar din minutul 68 a jucat in inferioritate numerica, Parlour fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene. In aceste conditii, presiunea germanilor la poarta lui Seaman s-a accentuat si, dupa ce Berbatov a trimis cu capul mingea in transversala, Kirsten a readus egalitatea pe tabela de marcaj in ultimul minut de joc, reluind spectaculos din interiorul careului mic o centrare de pe partea dreapta.

Juventus Torino 0

Deportivo La Coruna 0


Tehnicienii celor doua formatii care s-au infruntat marti seara pe „Delle Alpi“, Marcello Lippi (Juventus) si Javier Irureta (La Coruna), si-au facut bine treaba inaintea acestui meci, fiecare dintre ei cunoscind in cele mai mici amanunte jocul adversarilor. In consecinta, cele doua echipe s-au „anulat“ reciproc in prima repriza, iar ocaziile de gol au fost foarte putine. Jocul a fost ceva mai animat in repriza secunda, cind italienii au atacat cu mai multa convingere poarta lui Molina. Jucatorii spanioli, multumiti cu o remiza, s-au marginit sa se apere grupat si sa conteze in ofensiva doar prin contraatacuri razlete. Juventus a avut doua mari ocazii de a marca, dar Trezeguet a trimis cu capul mingea in bara (’68), iar penaltiul executat de Del Piero (’73) a fost aparat de excelentul portar spaniol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS