11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Voinea a debutat cu dreptul

Adrian Voinea a debutat cu dreptul

• Andrei Pavel, celalalt tenismen roman care participa la Australian Open, va juca astazi cu argentinianul Franco Squillari • Cea mai mare surpriza a rundei inaugurale a reprezentat-o francezul Julien Boutter, care l-a invins pe cel de-al doilea favorit al turneului, Gustavo Kuerten • Din cauza unor accidentari, doua vedete ale tenisului profesionist, Andre Agassi si Serena Williams, s-au retras din competitie

Adrian Voinea s-a calificat in turul al doilea al turneului de Grand Slam Australian Open, dotat cu premii in valoare totala de 8,6 milioane de dolari. Voinea l-a invins ieri, in runda inaugurala, pe tenismanul spaniol David Sanchez, cu scorul de 5-7, 6-2, 7-6 (7/5), 6-2. Adrian Voinea il va intilni in turul al doilea pe jucatorul francez Julien Boutter, care a fost cea mai mare surpriza a primei runde dupa ce a trecut in primul tur, cu scorul de 3-6, 4-6, 7-5, 6-3, 6-3, de brazilianul Gustavo Kuerten, cap de serie numarul doi. Pentru calificarea in turul secund, Voinea va primi din partea organizatorilor sapte puncte in clasamentul ATP si un cec in valoare de 12.190 de dolari. Tenismenii invinsi in runda inaugurala primesc un punct ATP si 7.800 de dolari.

Andrei Pavel va juca astazi

Celalalt tenisman roman prezent pe tabloul principal al competitiei de la Melbourne, Andrei Pavel, desemnat cap de serie numarul 25, va juca astazi, in turul intii, impotriva argentinianului Franco Squillari. In clasamentul ATP, care a fost dat publicitatii ieri, la Monte Carlo, Andrei Pavel ocupa locul 14, cu 18 puncte, la egalitate cu slovacul Karol Kucera. Aceasta ierarhiei este condusa in continuare de marocanul Younes El Aynaoui, care este urmat de spaniolul Felix Mantilla si de britanicul Greg Rusedski.

Andre Agassi a renuntat

Jucatorul american Andre Agassi a renuntat sa participe la Internationalele de tenis ale Australiei de la Melbourne, deoarece a suferit o accidentare la incheietura miinii. Tenismanul american, desemnat cap de serie numarul trei, i-a informat duminica noapte pe organizatorii turneului de la Melbourne de faptul ca s-a accidentat si nu va putea evolua in cadrul acestei competitii. Agassi a sustinut o conferinta de presa ieri-dimineata, la ora locala 9.00, in hotelul din South Yarra, unde s-a cazat in timpul sederii sale in Australia. Jucatorul american a afirmat ca este ingrijorat ca leziunea de la incheietura miinii i-ar putea afecta cariera. „Ma tem ca la virsta mea o astfel de accidentare este destul de periculoasa. Mi-a fost destul de greu sa iau decizia de a ma retrage din cadrul Internationalelor Australiei. Se intimpla destul de rar sa renunti sa-ti aperi titlul“, a spus fostul numarul unu mondial, care a cistigat editiile din anii 1995, 2000 si 2001 ale turneului de la Melbourne. Jucatorul american s-a accidentat simbata, in timpul finalei turneului demonstrativ de la Kooyong, pe care a pierdut-o, cu scorul de 7-6 (8/6), 6-7 (6/8), 6-3, in fata compatriotului sau Pete Sampras. Agassi urma sa-l intilneasca, in primul tur al Internationalelor Australiei, pe jucatorul Byron Black, din Zimbabwe.

Serena Williams s-a retras

Jucatoarea americana Serena Williams a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a renuntat sa participe la Internationalele de tenis ale Australiei, deoarece nu s-a refacut complet in urma unei entorse la glezna dreapta. Sportiva americana, cap de serie numarul cinci, ar fi trebuit sa o intilneasca ieri, in primul tur al competitiei de la Melbourne, pe jucatoarea spaniola Conchita Martinez. Williams a solicitat aminarea acestei partide, dar organizatorii Internationalelor Australiei i-au respins cererea. Serena Williams s-a accidentat la glezna in timpul meciului pierdut vineri, prin abandon, in fata compatrioatei sale Meghann Shauhnessy, in semifinalele turneului de la Sydney. Williams a precizat ca este foarte dezamagita de retragerea sa din turneul de la Melbourne. „Sint foarte deceptionata, mai ales pentru ca am facut un drum lung pina in Australia, iar acum trebuie sa ma intorc si sa o iau de la capat. Am sperat, pina in ultimul moment, ca leziunea de la glezna se va vindeca la timp. Am incercat sa ma antrenez duminica, dar pur si simplu nu-mi puteam misca degetele de la picioare. Aceasta accidentare este o lovitura destul de dura pentru mine“, a spus Williams.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS