16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLNT Craiova lupta pe doua fronturi

LNT Craiova lupta pe doua fronturi

Echipa de volei feminin a Liceului „Nicolae Titulescu“ din Craiova este de foarte multi ani o sursa permanenta de jucatoare de valoare pentru voleiul feminin national. In acest an, echipa de junioare LNT Craiova a acceptat o noua provocare inscriindu-se si in Divizia B a Campionatului National de volei feminin. Despre acest lucru a oferit unele precizari antrenoarea LNT Craiova, Adina Piturca.

– Cum a raspuns echipa solicitarilor celor doua competitii abordate in paralel: Campionatul National de junioare si Campionatul de senioare din Divizia B?

– Dupa desfasurarea partidelor tur-retur, la junioare am ocupat locul I in serie, calificindu-ne la turneul semifinal. Acest turneu va avea loc in perioada 22-24 martie, anul viitor. Am inscris aceasta echipa si in campionatul de senioare pentru a capata experienta, dar ne intereseaza in primul rind campionatul de junioare, unde am cistigat toate partidele, pierzind doar doua seturi cu echipa din Ploiesti. In campionatul de senioare am disputat sase etape, din care am cistigat doua, dar am fost foarte multumita de evolutia fetelor. Am abordat unele meciuri cu a doua echipa deoarece etapele se suprapuneau cu cele din campionatul de junioare.

– In ce masura a influentat programul incarcat ritmul antrenamentelor?

– A fost destul de dificil. Antrenamentele au fost marite ca intensitate, desfasurindu-se zilnic, citeodata chiar de doua ori pe zi. Fetele au fost prezente toata vara la antrenamente, depunind un efort fantastic si daruindu-se total. Din aprilie am inceput pregatirile impreuna cu antrenorul emerit Mircea Dumitrescu, care ne-a ajutat atit din punct de vedere profesional, cit si financiar.

– Referindu-ne la conditiile financiare, cum va descurcati din acest punct de vedere?

– La capitolul conditii financiare stam foarte prost. In Divizia B am suportat personal anumite cheltuieli. Am plecat si ne-am si intors in zilele in care se desfasurau etapele pentru ca nu aveam bani de cazare! Antrenorul Mircea Dumitrescu ne-a ajutat prin atragerea unor sponsori, oferindu-ne personal doua rinduri de echipament de la fiica sa din Japonia. Tatal unei jucatoare ne-a gasit un sponsor pentru transport, dar au fost situatii cind ne-am cumparat singure benzina, fetele fiind dispuse sa participe si financiar pentru a juca in Divizia B a Campionatului de senioare. Pentru competitiile de junioare primim putini bani de la liceu prin finantarea de la Ministerul Educatiei si Cercetarii.

– Care sint obiectivele propuse pentru viitor?

– Pentru returul Diviziei B speram sa avem bani sa terminam campionatul. Nu avem ca obiectiv clasarea pe locurile fruntase. Meciurile disputate aici ne vor ajuta pentru pregatirea turneului semifinal la junioare. Aici speram la o calificare la turneul final si, daca nu vom avea parte de accidentari, speram sa obtinem chiar o medalie.

– Care este lotul actual al echipei LNT Craiova?

– Avem un lot foarte tinar, cu jucatoare de perspectiva. Sint componente de baza, care mai au doi-trei ani de juniorat. Jucatoarele echipei LNT Craiova sint: Alina Ciorteanu, Alina Popescu, Elvira Linca, Despina Paraschiv, Denisa Drimboi, Andreea Sticlaru, Rafaela Costea, Carmen Trana, Adalcisa Guta, Madalina Ciotea, Luciana Solcan si Corina Popescu. Patru dintre acestea sint nascute in 1986.

– De ce nu mai exista o colaborare cu cealalta echipa din Craiova, U LNT?

– In acest an nu a putut exista o colaborare cu U LNT deoarece ne-am inscris si noi in Campionatul de senioare si nu puteau exista jucatoare care sa evolueze la amindoua echipele. Prin aceasta inscriere in Divizia B noi am rodat tot lotul de jucatoare.

– Ce program de pregatire aveti pentru viitorul apropiat?

– Vom face pregatiri usoare in aceasta perioada de sarbatori. Vom avea antrenamente de corectare a tehnicii, iar dupa Anul Nou speram sa beneficiem si de un cantonament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS