10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlegeri de dragul alegerilor

Alegeri de dragul alegerilor

• Nasu’ a promis ieri ca se va implica „mai direct“ in problemele fotbalului romanesc • „Daca nu se va investi cel putin 20 la suta din bugetul federatiei in juniori, viitorul ar putea fi catastrofal“, a spus Nicolae Marasescu • Din noul Consiliu al LPF nu va mai face parte nici un conducator de club

Mircea Sandu a cistigat cu brio sefia FRF

Mircea Sandu a fost reales ieri, in unanimitate, de Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, in functia de presedinte al acestui for pentru un mandat de patru ani. Dintre cele 114 cluburi si asociatii sportive reorganizate conform Legii Educatiei Fizice si Sportului, care au avut drept de vot la Adunarea Generala a FRF, au fost reprezentate 99. „Multumesc pentru increderea acordata. Incepind de astazi ma voi implica mai direct in problemele fotbalului intern. Trebuie sa inteleaga toti ca fotbalul este un joc care se desfasoara numai pe teren. Pina la terenul de joc este o activitate in umbra intensa. Sint onorat ca oamenii de fotbal au incredere in mine si doresc sa-i conving si pe spectatori ca vor fi luate masurile necesare pentru ca fotbalul romanesc sa se desfasoare in mod corect“, a spus Mircea Sandu.

Alegerile pentru functia de presedinte al FRF au fost conduse de secretarul de stat in MTS, Nicolae Marasescu. Acesta a spus ca, in ultimii 12 ani, numai trei federatii si-au ales aceiasi conducatori, respectiv Federatia de Gimnastica, la care s-au inregistrat cele mai bune rezultate, Federatia de Atletism, care ocupa locul doi in ceea ce priveste rezultatele obtinute, si FRF. Marasescu a adaugat ca probabil acest lucru nu este intimplator. „Sper ca Mircea Sandu sa aeriseasca federatia, pe toate planurile, inclusiv pe plan administrativ, iar comisiile sa-si desfasoare activitatea in conformitate cu statutul acestui for. Presedintele trebuie sa fie impartial, drept si ferm, pentru a contribui la imbunatatirea activitatii federatiei“, a mai afirmat Marasescu. Secretarul de stat in MTS a mai spus ca, in opinia sa, presedintele FRF trebuie sa-si concentreze atentia pentru rezolvarea a cinci probleme mai delicate. „In primul rind trebuie analizata problema juniorilor. Daca nu se va investi cel putin 20 la suta din bugetul federatiei in departamentele de juniori, viitorul fotbalului romanesc ar putea fi catastrofal“, a mentionat oficialul MTS.

Marasescu a adaugat ca o alta problema pe care FRF trebuie sa o studieze este eliberarea carnetelor de antrenor, deoarece MTS a refuzat sa mai semneze carnete de antrenor care se obtin in urma a numai 20 de zile de cursuri. Baza materiala a cluburilor si problemele legate de dopaj sint alte doua subiecte propuse de Marasescu spre analizare. „MTS este dispus in continuare sa dea stadioanele cluburilor, dupa ce deja noua grupari au obtinut arenele in acest mod“, a adaugat secretarul de stat. Marasescu a mai spus ca trebuie revizuit sistemul de sanctiuni. El a propus ca sanctiunile „sa fie aplicate de la maximum la minimum“, pentru a se descuraja abaterile. Marasescu a solicitat, de asemenea, ca FRF sa se autosesizeze la toate neregulile, iar responsabilii acestui for sa renunte la „placa invechita“ cu cererea de probe. „Vasul se scufunda, iar noi cerem probe care sa ateste acest lucru“, a spus Marasescu.

MTS va propune FRF anumite programe pentru pregatirea juniorilor si formarea antrenorilor, unele dintre acestea urmind sa fie finantate de la buget. Adunarea Generala a FRF a votat, de asemenea, in unanimitate, noul statut al acestui for, care este conform Legii Educatiei Fizice si Sportului.

Tot Dumitru Dragomir va conduce LPF

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) l-a reconfirmat miercuri, in unanimitate, in functia de presedinte al LPF pe Dumitru Dragomir.

„A fost optiunea domnului Dumitru Dragomir sa ceara un vot de incredere pentru urmatorii trei ani si au votat pentru reconfirmarea sa 16 din 16. Acest punct a fost in afara ordinii de zi a Adunarii Generale a LPF. Legea 69/2000 (n.r. – Legea Sportului) nu precizeaza, in mod expres, ca trebuie sa aiba loc alegeri, ci doar ca structurile sportive trebuie sa se reorganizeze. Adunarea Generala a LPF s-a desfasurat intr-o atmosfera constructiva si cred ca se va instaura o noua mentalitate la nivelul Diviziei A, iar clasamentul final va fi stabilit doar pe cimpul de joc. Cred ca acest pact va tine“, a spus Valentin Alexandru.

Presedintii celor 16 divizionare A au decis ca din noul Consiliu al LPF, format doar din cinci persoane, in loc de 11 cum era pina acum, sa nu mai faca parte nici un conducator de club. Astfel, noul Consiliu este format din presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cei doi vicepresedinti ai Ligii, Alexandru Boc si Iosif Urs, secretarul general, Valentin Alexandru, si jurista Alina Popescu. Acest consiliu va fi forul conducator al LPF si ultima instanta juridica in litigiile dintre gruparile din primul esalon. Tot la initiativa presedintilor de cluburi, cele doua locuri rezervate reprezentantelor Diviziei A in Comitetul Executiv al FRF vor fi ocupate de persoane neutre: Alina Popescu si Valentin Alexandru. Din Statutul LPF a fost scos articolul in care liga percepea doi la suta din transferuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS