24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea a retrogradat cu Avispa Fukuoka

Badea a retrogradat cu Avispa Fukuoka

• Contractul jucatorului craiovean cu Avispa expira in aceasta luna • El nu stie ce va face anul viitor • Miine, Pavel Badea debuteaza cu echipa sa in „Cupa Imparatului“

La 34 de ani impliniti, Pavel Badea este singurul fotbalist roman care activeaza in J-League. „Badita“ a inceput fotbalul la Universitatea Craiova, unde a debutat in Divizia A in 1984. Din vara lui 1992, Badea a ales calea strainatatii si a evoluat in Elvetia (1992-1995, la Lausanne Sport). Dupa un scurt popas din nou acasa, la Universitatea, a luat calea Orientului Indepartat. A jucat in Coreea de Sud (Samsung Blue Wings, 1995-1998), dupa care a ajuns in J-League: Bellmare Hiratsuka – 1998, Kashiwa Reysol – 1999, Avispa Fukuoka – 2000 si 2001. L-am sunat ieri pe Badea in indepartata Japonie, acolo unde mai sint pina la sfirsitul acestei luni si alti trei olteni, antrenori la Nagoya Grampus Eight: Silviu Lung (antrenor secund cu portarii la echipa mare), Doru Isac (coordonator al centrului de copii si juniori de la Nagoya) si Ovidiu Drinceanu (antrenor al unei grupe a centrului). Silviu Lung este in tratative pentru a-si prelungi angajamentul pentru sezonul 2002, Ovidiu Drinceanu revine definitiv acasa, iar Doru Isac are oferte din Singapore.

– Inteleg ca Badea are motive de bucurie, dar si de suparare…

– De unde stiti? E reala informatia. Echipa mea, Avispa Fukuoka, a avut un final de campionat neasteptat, adica am retrogradat. Nesansa! Sa explic: in ultima partida oficiala, dificila – se juca raminerea in J-League – am intilnit echipa Gamba Osaka. Am dominat, am avut superioritate in teren si astfel am condus cu 1-0, apoi cu 2-1. Finalul a fost de partea adversarilor care, cu sansa, ne-au invins cu 3-2! Ce comentarii sa mai fac? Suparare mare, dar asta-i fotbalul! Pentru aceasta retrogradare, sint suparat.

– Care sint motivele de bucurie?

– Personal, am avut un sezon extraordinar de reusit. Ca sa nu ma laud singur, notati-va si veti constata ce v-am declarat. Din 30 de meciuri oficiale, am fost titular in 28, in celelalte doua fiind suspendat. Am inscris patru goluri si am dat sapte pase de gol. Asta in conditiile in care eu aici joc in prezent mijlocas defensiv.

– Acum este vacanta? De ce nu esti in Craiova?

– Of, ce intrebare! As veni acum acasa daca as putea! Dar duminica (miine – n.r.), Avispa Fukuoka joaca intr-o competitie deosebita, dedicata Imparatului Japoniei, „Cupa Imparatului“. Competitia este in derulare, dar abia acum intra in intrecere echipele de prima liga. Meciurile, ca peste tot, se desfasoara in sistem eliminatoriu. Daca o invingem duminica pe echipa Yamagato, atunci eu trebuie sa mai ramin pentru urmatoarea faza a competitiei, programata tot in aceasta luna. De aceea n-am venit inca acasa. Mi-e un dor fantastic de Craiova, de ai mei, de tot ce este acolo. N-am fost acasa de un an. Abia astept sa respir aer de Craiova, de Romania! Norocul meu este ca sint cu familia, ca ma „intretin“ telefonic cu cei de acasa, cu alti prieteni olteni de aici, din Japonia.

– Ce vei face in 2002?

– In aceasta luna, contractul meu cu Avispa Fukuoka se incheie. Nu stiu acum ce sa spun de 2002. Este incert. Mai discutam acasa, atunci cind voi veni. Probabil ca voi avea mai multe date privind viitorul meu profesional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS