29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlegeri sau razboi?

Alegeri sau razboi?

• Pentru postul de presedinte candideaza Nicu Neagoe si Ion Velea • Vicepresedintele se va alege dintre Valentin Dragan, Sorin Patrascu si Vasile Tenea, dar nu ar fi exclus ca in carti sa reintre Iulica Dobre • Toata lumea se teme insa de Marin Nitu, actualul vicepresedinte al AJF, un tip controversat, dar cu o influenta deosebita • Valentin Alexandru, vicepresedintele FRF si secretarul general al LPF, si-a anuntat prezenta la alegeri

Hotarit lucru, astazi va fi balamuc mare in fotbalul nostru judetean. Conform ordinelor primite de la FRF, toti reprezentantii cluburilor afiliate la AJF Dolj sint convocati la ora 11.00, in Aula Facultatii de Mecanica din Craiova (la Institut), pentru a alege noua structura de conducere a fotbalului judetean.

Scrutinul de astazi putea fi linistit daca pe parcursul ultimelor zile actuala conducere a AJF nu ar fi luat citeva decizii aberante, urmarind sa-si salveze cu orice pret scaunele, multe dintre ele ocupate de niste pensionari. Multe posibile candidaturi nu au fost acceptate pentru a fi inlaturati anumiti oameni incomozi. In prima faza, lupta s-a dat pentru a-l scoate pe tusa pe actualul vicepresedinte, Marin Nitu, un tip controversat, dar care, beneficiind de o puternica sustinere in rindul echipelor din judet, ar putea da astazi peste cap multe planuri.

Apoi, in momentul in care Iulica Dobre, fostul vicepresedinte al Universitatii Craiova, si-a depus dosarul pentru a candida la postul de vicepresedinte, actualul sef al AJF, Vasile Tenea, a simtit probabil un anume disconfort (el urmarind de aceasta data un mandat de „vice“), a convocat Biroul Executiv si, interpretind dupa ureche proiectul de statut trimis de FRF, l-a respins pe Dobre, motivind ca acesta urmase o facultate de trei ani, deci nu avea studii superioare cu durata de patru ani! Pentru comparatie, Corneliu Costinescu a cistigat alegerile la AJF Bacau, desi nu are decit studii liceale, la Prahova, vicepresedintele AJF a terminat liceul, iar AMF Bucuresti a admis sa candideze pentru postul de vicepresedinte inclusiv candidatii cu studii postliceale. Culmea este ca singurul care s-a opus deciziei Biroului Executiv al AJF de a-l scoate din carti pe Iulica Dobre a fost Marin Nitu, el sustinind pe buna dreptate ca proiectul de statut trimis de FRF este interpretat astfel incit sa serveasca intereselor actualilor conducatori ai Asociatiei Judetene.

Oricum, sint semnale clare din judet ca deciziile controversate luate in ultima saptamina de AJF Dolj vor fi schimbate astazi din temelii de Adunarea Generala. Sedinta se anunta furtunoasa si aseara se discuta daca nu cumva ar fi necesar ca alegerile de astazi sa fie supravegheate de trupe de ordine! Pina una-alta, ceea ce se petrece la Dolj a ajuns si la urechile conducatorilor FRF, astazi anuntindu-si prezenta la alegeri inclusiv temutul vicepresedinte Valentin Alexandru, care, in acelasi timp, este si secretarul general al LPF.

In prima parte a sedintei de astazi, se vor prezenta raportul de activitate a al AJF, bilantul contabil, aprobarea reorganizarii AJF si a statutului, aprobarea incetarii activitatii organizatorice a AJF. Apoi, in partea a doua a sedintei se va trece la alegerea organelor de conducere si a comisei de cenzori si desemnarea persoanelor imputernicite de a reprezenta AJF in procedura de inregistrare cu scopul obtinerii certificatului de identitate sportiva.

Validarea voturilor va fi efectuata de o comisie alcatuita din Alexandru Ene, Lucian Mosoiu si Petrica Stefan. Pina ieri, obtinusera certificatul de identitate sportiva 55 de asociatii sportive din judet, insa probabil ca inaintea alegerilor de astazi vor intra in legalitate si celelalte. Dupa ce vor fi votati presedintele si vicepresedintele, se va constitui si noul Birou Executiv. Din acesta vor face parte, pe linga cei doi alesi la alegeri, trezorierul, secretarul si doi reprezentanti ai echipelor (din Divizia D si din celelalte esaloane).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS