17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn transfer cu taieturi

Un transfer cu taieturi

Ca sa vedeti ca transferurile de jucatori nu sint floare la ureche nici macar cind se produc prin campionatele judetene, va prezentam un caz care poate declansa un adevarat razboi intre Progresul Bailesti, AJF Dolj si FC Mirsani.

Pe scurt, Progresul si FC Mirsani s-au inteles in vara asupra trecerii fotbalistului Daniel Firan de la prima la cea de-a doua echipa. Contractul de transfer, parafat de conducatorii ambelor cluburi, intra in vigoare la 1 decembrie, data fiind specificata pe respectivul act. Totusi, Firan a ajuns la Mirsani mai devreme cu doua luni, pe 1 octombrie, transferul fiind acceptat de AJF cu toata opozitia celor din Bailesti. Sefii actuali ai AJF Dolj au admis tranzactia, bazindu-se pe contractul de transfer intocmit in vara, desi data de 1 decembrie este taiata cu pixul si, deasupra ei, apare 1 octombrie!

Rugat sa ofere explicatii, presedintele AJF Dolj, Vasile Tenea, a replicat: „Intr-adevar, data initiala este schimbata. Am hotarit sa-l transferam pe jucator la Mirsani pentru ca el a spus ca tocmai cei de la Bailesti au acceptat sa-i dea drumul mai deveme. Prin urmare, nimeni din conducerea AJF nu i-a facut modificarea care apare pe contractul de transfer. Totusi, dupa aceea, am incercat sa clarific acest caz. I-am chemat de doua ori pe presedintii ambelor cluburi la AJF, dar domnul Pascu de la Bailesti nu a venit sa-si sustina punctul de vedere.“ Intrebat cum se face ca o institutie ca AJF accepta sa se ghideze dupa acte cu taieturi, profesorul Vasile Tenea a recunoscut ca aceasta este intr-adevar o greseala a celor de la „Transferari“ si ca tocmai de aceea ar fi incercat sa organizeze intilnirea dintre conducatorii de la Bailesti si cei de la Mirsani.

La rindul sau, presedintele de la Progresul Bailesti, Costel Pascu, a respins motivatia profesorului Tenea, condamnind harababura de la AJF: „Nu inteleg de ce as fi fortat sa-l pierd pe Firan in octombrie cind, daca as fi avut vreun interes, i-as fi dat drumul oricum peste doar doua luni. Toata raspunderea pentru aceasta tranzactie neregulamentara o poarta AJF si sper ca simbata, la alegeri, sa dispara unii care au cam inceput sa-si faca de cap, conducind dupa bunul lor plac fotbalul nostru judetean.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS