16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurpriza de proportii la Porto

Surpriza de proportii la Porto

Etapa a doua din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor a debutat marti seara cu meciurile din cadrul grupelor C si D. In cele patru partide din aceasta runda s-au marcat nu mai putin de 11 goluri, aspect care a crescut spectaculozitatea acestor intilniri. Cea mai mare surpriza a serii s-a inregistrat pe stadionul „Das Antas“, acolo unde formatia gazda, FC Porto, a fost invinsa cu 1-0 de revelatia sezonului, Sparta Praga. Meciurile din grupele C si D se vor relua pe 19 februarie 2002, cind a fost programata etapa a treia.

Grupa C

Real Madrid 3

Panathinaikos 0


Meciul de pe stadionul „Santiago Bernabeu“ din Madrid a fost controlat aproape in totalitate de elevii antrenorului Del Bosque, care s-au dovedit a fi prea valorosi pentru ca vicecampioana Greciei sa le poata face fata. Cu toate ca si-au creat numeroase ocazii de gol, spaniolii au reusit sa deschida scorul abia in minutul 41, prin Helguera, acesta sutid puternic din unghi printre picioarele portarului Nikopolidis. Formatia elena a inceput mai bine repriza a doua si Olisadebe a avut doua bune oportunitati de a marca, pe care le-a irosit insa cu seninatate. Treptat, fotbalistii iberici au pus din nou stapinire pe joc si au mai inscris de doua ori prin Raul (’66, ’72).

Real: Casillas – Salgado, Hierro (’50, Karanka), Pavon, Roberto Carlos (’76, Solari) – Figo, Celades, Helguera, Zidane – Raul, Morientes (’85, Munitis). Antrenor: Vicente Del Bosque.

Panathinaikos: Nikopolidis – Seitaridis, Kirgiakos, Henriksen, Goumas, Fissas – Paulo Sousa (’46, Boateng), Michaelsen (’46, Karagounis), Basinas – Olisadebe, Konstantinou (’70, Vlaovici). Antrenor: Yannis Kirastas.

FC Porto 0

Sparta Praga 1


Fotbalistii portughezi au abordat partida cu Sparta Praga, fiind convinsi ca aceasta intilnire este cea mai usoara dintre cele pe care le au de disputat in actuala faza a Ligii Campionilor. Evolutia ostilitatilor din teren le-a dovedit insa ca s-au inselat amarnic. Aparindu-se exact si beneficiind de serviciile unui portar, Petr Cech, aflat in zi de gratie, dar si norocos, Sparta Praga a rezistat eroic, ba mai mult a inscris si un gol care i-a adus in cont trei puncte mari. In minutul 75, Labant a centrat de pe stinga si Sionko a reluat din careu cu capul, surprinzindu-l nepregatit pe portarul Paulo Santos.

FC Porto: Paulo Santos – Ibarra (’75, Candido Costa), Andrade, Carvalho, Mario Silva – Paredes, Soderstrom, Deco, Capucho – Clayton (’73, Postiga), Pena (’46, Paulo Costa). Antrenor: Octavio Machado.

Sparta: Cech – Flachbart, Novotny, Huebschman, Labant – Hasek (’90, Zelenka), Jarosik, Michalik, Sionko (’81, Papousek) – Hartig (’89, Holub), Rincl. Antrenor: Jaroslav Hrebik.

Grupa D

Arsenal 3

Juventus 1


Dorind sa confirme evolutia buna din prima etapa, cind a invins cu 4-0 pe Bayer Leverkusen, Juventus a inceput in forta partida cu Arsenal si si-a masat adversarii in propria lor jumatate de teren. Dupa ce Del Piero (‘5) si Nedved (’17) au irosit doua bune oportunitati de a marca, Arsenal a deschis scorul, contrar cursului jocului, prin Ljungberg (’21), care a profitat de mingea respisa gresit in fata de portarul Buffon. Atacantul francez al formatiei londoneze, Henry, a majorat scorul in minutul 28, executind perfect o lovitura libera de la 20 de metri, care l-a lasat fara replica pe Buffon. Prima parte a reprizei a doua a apartinut italienilor si in minutul 49 Trezeguet a sutat puternic de la zece metri, iar mingea, care a fost deviata de un fundas, l-a lovit in spate pe portarul Taylor si s-a oprit in plasa. Arsenal a refacut diferenta de doua goluri cu doua minute inainte de finalul partidei, Ljungberg fructificind, cu un lob peste portarul Buffon, o pasa extraordinara a lui Bergkamp.

Arsenal: Taylor – Lauren, Campbell, Upson, Cole (’89, Keown) – Ljungberg, Parlour, Vieira, Pires – Kanu (’69, Bergkamp), Henry (’84, Grimandi). Antrenor: Arsene Wenger.

Juventus: Buffon – Birindelli, Thuram, Montero, Pessotto (’77, Paramatti) – Zambrotta, Tudor (’20, Davids), Tacchinardi, Nedved (’71, N. Amoruso) – Trezeguet, Del Piero. Antenor: Marcello Lippi.

Bayer Leverkusen 3

La Coruna 0


In urma infringerii suferite in urma cu o saptamina (0-4 cu Juventus), Bayer Leverkusen nu a avut marti seara, in partida cu Deportivo La Coruna, decit varianta victoriei, pentru a nu-si diminua sansele de calificare in faza urmatoare a Ligii Campionilor. Desi s-au zbatut mult, fotbalistii germani nu au reusit in prima repriza sa strapunga blocul defensiv spaniol, acestia organizindu-se foarte bine in fata portii lui Molina. Partea a doua a partidei s-a desfasurat dupa acelasi scenariu, cu exceptia faptului ca, in doar 15 minute, Bayer Leverkusen a reusit sa scrie istoria meciului, marcind trei goluri prin Ze Roberto (’64), Neuville (’67) si Ballack (’79).

Leverkusen: Butt – Zivkovici, Lucio, Nowotny, Placente – Schneider, Ramelow, Ze Roberto, Ballack (’87, Vranjes) – Kirsten (’75, Basturk), Neuville (’86, Berbatov). Antrenor: Klaus Toppmoller.

La Coruna: Molina – Hector, Donato, Naybet, Romero – Scaloni (’71, Djalminha), Emerson, Mauro Silva, Valeron (’76, Tristan), Fran (’59, Amavisca) – Makaay. Antrenor: Javier Irureta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS