12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA fost modelat de Balaci si de Cirtu

A fost modelat de Balaci si de Cirtu

Flavius Stoican, capitanul Universitatii, isi sarbatoreste miine, chiar in ziua meciului cu Otelul Galati, cea de-a 25-a aniversare a zilei de nastere. Originar din Vinju Mare, Flavius s-a facut remarcat in lumea fotbalului la Drobeta Turnu Severin, antrenor si mentor fiindu-i Ilie Balaci (care ii este nas). In vara anului 1995, Stoican a fost legitimat la Universitatea, iar pe 12 august, Sorin Cirtu, antrenorul de atunci al alb-albastrilor, l-a promovat in Divizia A la partida Universitatea – Ceahlaul 4-0.

Talent deosebit, Flavius a impresionat pe toata lumea – de la actionari pina la coechipieri -, devenind titular de drept in formatia Universitatii. Din pacate, a avut parte de evenimente destul de neplacute in privinta sanatatii. In editia de campionat ’97/’98 a evoluat doar in doua meciuri, deoarece, accidentat, a fost supus unei operatii in Elvetia, motiv pentru care n-a fost valid o perioada destul de indelungata. El mai fusese operat in 1997 de apendicita. A mai fost „la cutit“ pentru ocluzie intestinala, dar care, din neglijenta celor de la Spitalul Clinic Judetean din Craiova, ar fi putut avea urmari grave. Toate au trecut, dar l-au marcat.

Ca orice fotbalist roman, visul lui Stoican a fost – si ramine – acela de a evolua in strainatate. Datorita valorii a ajuns nu numai in atentia selectionerului Piturca (a jucat intr-un meci al Nationalei Romaniei, in 1999), dar si a celor de la Ajax. Stoican a fost la testari, inclusiv medicale. Din varii motive, el nu a fost transferat la Ajax, motivul neoficial fiind, se pare, starea lui de sanatate. A ramas insa pe lista de asteptare a „lancierilor“. In prezent, Stoican se afla si in pragul altui jubileu, unul profesional: pragul de 100 de meciuri in Divizia A. Pina astazi, el a contabilizat 91 meciuri oficiale si probabil ca in retur va atinge aceasta cifra rotunda.

Am intentionat sa-l intervievam cu ocazia acestor evenimente fericite, dar acest „silenzio stampa“ impus de managerul Florin Marin ne-a facut sa renuntam la idee. „La multi ani!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS