10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportValencia a fost descalificata din Cupa Spaniei

Valencia a fost descalificata din Cupa Spaniei

Comitetul de Competitii al Federatiei Spaniole de Fotbal a decis sa descalifice echipa CF Valencia din Cupa Spaniei, deoarece a folosit in partida cu formatia Novelda patru jucatori extracomunitari, cu unul mai mult decit prevede regulamentul. In minutul 91 al partidei din turul doi al Cupei Spaniei, la scorul 1-0 in favoarea echipei Valencia, antrenorul Rafael Benitez a facut o schimbare tactica cu scopul de a mai trage de timp si l-a trimis pe mijlocasul roman Denis Serban pe teren in locul lui Vicente. In acel moment, Serban a devenit al patrulea jucator extracomunitar din echipa Valencia, ceilalti trei fiind argentinienii Ayala si Aimar si sirbul Djukici.

De asemenea, Comitetul de Competitii a amendat cu suma de 3.500 de euro clubul Valencia, unde evolueaza si romanul Adrian Ilie. Tehnicianul Rafael Benitez nu a fost sanctionat de Comitetul de Competitii, dar delegatul gruparii, Juan Cruz Sol, a fost suspendat pentru doua luni.

Comitetul a considerat ca argumentele prezentate de responsabilii clubului Valencia au fost „complete si riguroase“, dar nu suficiente pentru ca formatia Novelda sa fie eliminata din Cupa Spaniei. Comitetul de Competitii a estimat ca nu exista alta solutie decit descalificarea formatiei CF Valencia, pentru a nu se crea un precedent. CF Valencia are la dispozitie zece zile pentru a face apel impotriva acestei decizii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS