14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Pericol de inec

• Dupa gustul amar al ultimelor trei meciuri (Timisoara, Fieni, Craiova), oltenii vor incerca sa dreaga busuiocul pe Litoral • Iacob, Verdes, C. Dinu, Domocos si Calin sint indisponibili • Selectionerul Gica Hagi va fi probabil prezent in tribunele stadionului care-i poarta numele • Galeria Farului, „Legiunea Marina Ultras“, considera ca meciul constantenilor din etapa trecuta de la Bacau ar fi fost unul „strategic“ si astfel asteapta astazi o victorie a gazdelor

Florin Marin a antrenat ani buni Farul, iar Ciurea si Popovici – secunzii lui „Flocea“ – au jucat impreuna citeva sezoane pe Litoral. Intre timp, constantenii au retrogradat (la sfirsitul campionatului 1999/2000), iar vechea trupa a lui Florin Marin de la Farul (printre care si Naicu) s-a dispersat. Repromovati in aceasta vara, elevii antrenorului Petre Grigoras au avut pina acum un parcurs identic cu cel al oltenilor: trei victorii, trei egaluri, trei infringeri, dar Farul are 0 la „adevar“. In ultima etapa, constantenii au cedat cu 0-3 la Bacau, dar suporterii marinarilor au parasit tribunele, acuzindu-si favoritii ca s-ar fi predat in fata formatiei moldovene pe care, la barajul din vara, o retrogradasera. Dupa meci, „Legiunea Marina Ultras“, galeria Farului, a transmis presei un comunicat prin care considera ca meciul de la Bacau ar fi fost unul „strategic“.

Galeria Craiovei n-a emis nici un comunicat dupa intilnirea U – Dinamo, dar la 0-2 a scandat: „Netoiu, nu uita / Ce-ai promis la Craiova!“. Ce a promis „Comandantul“? „Cu lotul actual, putem ocupa unul din locurile unu-patru“, a subliniat actionarul unic si dupa intilnirea cu Dinamo. „Cistigam un meci in deplasare, apoi unul acasa si ne revenim“, a spus si managerul general Florin Marin. Lucrurile parind, asadar, destul de simple, suporterii olteni vor astepta astazi de la elevii lui Florin Marin un reviriment pe stadionul „Gica Hagi“, in timp ce suporterii gazdelor asteapta ca favoritii sa-si spele pacatele dupa „strategia“ de la Bacau! Daca analizam cu atentie toate datele problemelor din ambele tabere, concluzionam ca ar trebui sa avem de-a face cu un meci curat, un fel de examen al maturitatii pentru ambele formatii. Constantenii vor evolua sub privirile patronului lor spiritual, Gica Hagi, si orice pas gresit nu le-ar aduce felicitari.

In cealalta tabara, Florin Marin a avut de lucrat zilele trecute mai mult la moralul jucatorilor. Oltenii se confrunta insa si cu probleme de efectiv, deja cunoscute: Iacob, Verdes, Domocos, C. Dinu si A. Calin sint indisponibili. Universitatea se afla de aseara pe Litoral la hotelul Parc din Mamaia, iar pe „Gica Hagi“ vor avea de luptat nu numai cu tenacele adversar de pe teren, ci, destul de probabil, si cu propria capacitate de motivare. „Speram sa revenim cu puncte de la Constanta“, a afirmat deunazi presedintele Viorel Ilinca. La gazde, Badescu a fost exclus din lot din cauza unor divergente avute cu oficialii clubului.

Oricum ar fi insa, partida de pe Litoral este demna de toata atentia, anuntindu-se ca una cu scintei. Dar, in fotbalul romanesc, este posibil orice…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS