22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBarthez, mascariciul din Manchester

Barthez, mascariciul din Manchester

Cehii de la Sparta Praga s-au calificat deja in faza urmatoare a Ligii Campionilor

Etapa a patra din prima faza a grupelor Ligii Campionilor s-a sfirsit miercuri seara, o data cu disputarea partidelor din grupele E, F, G si H. Surprizele acestei runde s-au produs in Anglia, unde Manchester a fost invinsa in propriul fief de Deportivo La Coruna, si in Olanda, unde Sparta Praga a cistigat pe terenul celor de la Feyenoord. In urma victoriei obtinute la Rotterdam, Sparta Praga si-a asigurat deja accesul in faza urmatoare a celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi.

Grupa E

Juventus 1

Rosenborg 0

Juventus Torino a avut o partida dificila in compania celor de la Rosenborg, care au venit pe stadionul „Delle Alpi“ hotariti sa obtina un rezultat de egalitate. Numai ca David Trezeguet le-a dat planurile peste cap norvegienilor, inscriind la jumatatea primei reprize (’25) un gol care s-a dovedit a fi suficient pentru a aduce trei puncte in contul formatiei din Torino.

FC Porto 3

Celtic Glasgow 0

FC Porto a reusit sa o detroneze pe Celtic Glasgow din fruntea clasamentului grupei E, dupa un meci pe care l-a cistigat la scor de neprezentare. Clayton a inscris in primul minut cel mai rapid gol din actuala editie a Ligii Campionilor, iar cu citeva secunde inainte de finalul primei reprize, Mario Silva a majorat scorul la 2-0. Rezultatul final al partidei a fost stabilit dupa o ora de joc de acelasi Clayton.

Grupa F

Olympique Lyon 3

Fenerbahce 1

Turcii au venit la Lyon hotariti sa obtina primele puncte din actuala editie a Ligii Campionilor. Obiectivul formatiei din Istanbul parea ca va fi indeplinit cind Oktay a deschis scorul in minutul 35, numai ca, in ultimele secunde ale primei reprize, Govou a reusit sa egaleze. Dupa pauza, Olympique Lyon a pus stapinire pe joc si a mai inscris doua goluri prin Carriere (’53) si Delmotte (’68).

CF Barcelona 2

Bayer Leverkusen 1

Bayer Leverkusen a suferit pe stadionul „Nou Camp“ prima sa infringere din actuala editie a Ligii Campionilor, cedind astfel Barcelonei sefia grupei F. Catalanii au inceput in forta meciul si, in minutul 12, Kluivert a reusit sa deschida scorul, dar 20 de minute mai tirziu Ramelow a restabilit egalitatea. Bucuria nemtilor a fost de scurta durata pentru ca, in minutul 36, capitanul Barcelonei, Luis Enrique, a inscris din apropiere la o bilbiiala a apararii teutone.

Grupa G

Manchester United 2

Deportivo La Coruna 3

Cel mai spectaculos meci al etapei de miercuri seara s-a disputat la Manchester, acolo unde trupa lui sir Alex Ferguson a pierdut cu 2-3 in fata echipei Deportivo La Coruna. Pentru britanici a inscris Van Nistelrooy (‘7, ’40), in timp ce golurile ibericilor au fost marcate de Sergio (’37) si Tristan (’39, ’60). Trebuie sa spunem ca portarul lui Manchester, Fabien Barthez, are pe constiinta primul si ultimul gol marcat de echipa spaniola, el comitind greseli demne de „Cascadorii risului“.

Olympiakos 2

Lille 1

Olympiakos Pireu a obtinut o victorie chinuita in fata echipei franceze Lille, dar cele trei puncte cistigate in acest meci mentin intacte sperantele grecilor de calificare in fazele superioare ale Ligii Campionilor. Lille a condus la pauza cu 1-0 prin golul marcat de Bassir (’38), insa, in repriza a doua, Alexandris (’53) si Niniadis (’64) au aruncat tribunele in aer, golurile lor aducind echipei din Pireu prima victorie din aceasta faza a competitiei.

Grupa H

Bayern München 5

Spartak Moscova 1

„Panzerele“ lui Ottmar Hitzfeld au abordat la turatie maxima partida de miercuri seara si au invins fara drept de apel trupa din Moscova. Pizarro (‘7, ’22) si Elber (’33, ’52) si-au trecut fiecare in cont cite o „dubla“, iar Zickler a „inchis“ tabela in ultimul minut de joc, onoarea rusilor fiind spalata de golul marcat de Bestciastnik (’58). Acumulind opt puncte in patru partide, Bayern München este cu un picior in turul urmator al Ligii Campionilor.

Feyenoord 0

Sparta Praga 2

Olandezii au fost hotariti sa se razbune in aceasta partida pentru umilinta suferita la Praga, cind au fost invinsi cu 4-0, dar determinarea cu care au abordat jocul s-a dovedit a le fi fatala. Dupa ce Jarosik a deschis scorul (’43), transformind impecabil o lovitura libera de la 25 de metri, nervii olandezilor au cedat, iar arbitrul spaniol Arturo Dauden Ibanez s-a vazut nevoit sa-i elimine pe Van Hooijdonk (’64) si De Haan (’74). Cu doi oameni mai mult pe teren, cehii au mai inscris o data prin Novotny (’74), asigurindu-si astfel un loc in faza urmatoare a Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS