13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRepetitie cu emotii?

Repetitie cu emotii?

• Gazdele sint hotarite sa obtina un rezultat mare, desi au avut un start de sezon slab • Florin Marin se gindeste sa nu ii foloseasca pe Domocos si pe Danciu, care nu vor putea juca in meciul cu Dinamo • Este posibila revenirea lui Marius Sava

Cupa Romaniei, 16-imi

Cimentul Fieni – Universitatea Craiova

• Stadion „Cimentul“, miercuri, ora 14.00.

• Formatii probabile:

Cimentul: Cernica – Mihai, Tatarciuc, Badea, Stan, Mielusica – Manea, Sala, Fl. Stinga – Marsavela, Ginju. Antrenor: V. Dridea.

Universitatea: Preda – C. Dobre, Craciunescu, Vochin (Baldovin), Dragomir – Stoican, Sava, Burca, D. Rednic – V. Iacob, Barcauan (Manta). Antrenor: Florin Marin.

• Vor arbitra: Fl. Chivulete – I. Olteanu, D. Bargaoanu. Observator: C. Sorescu.

Celelalte partide: Minaur Zlatna – Petrolul Ploiesti, Foresta Falticeni – Astra Ploiesti, Politehnica Timisoara – Rapid Bucuresti, CFR Cluj – Gloria Bistrita Petrolul Moinesti – FCM Bacau, Gloria Buzau – FC Arges, FC Bihor – Otelul Galati, ARO Cimpulung – Ceahlaul Piatra Neamt, Dinamo Poiana Cimpina – FC Brasov, FC ’97 Sfintu Gheorghe – UM Timisoara, CSM Resita – Farul Constanta, Electrica Dobrogea Constanta – Sportul Studentesc, ASA Tirgu Mures – Steaua Bucuresti, Rapid Electromagnetica Bucuresti – Dinamo Bucuresti. Toate meciurile incep la ora 14.00 si se disputa pe terenul echipelor de categorie inferioara.

Dupa Revolutie, Cimentul Fieni a mai dat piept cu divizionare A in aceasta etapa a Cupei Romaniei. In sezonul 92/93, ei au fost eliminati de Universitatea Cluj, iar apoi Universitatea Craiova i-a eliminat pe clujeni in sferturile de finala. Atunci a fost ultimul sezon in care Universitatea Craiova a adus in vitrina clubului un trofeu, Cupa Romaniei. Echipa antrenata in prezent de Virgil Dridea a mai fost eliminata din 16-imi de Otelul Galati (sezonul 1999/2000), dar a reusit – in editia anterioara, 1998/1999 – surpriza, eliminind o divizionara A in aceasta faza a Cupei Romaniei: Cimentul – FC Arges 1-0 !

Povestea cu „buturuga mica“ a cunoscut-o, din pacate, si Universitatea Craiova in 16-imile Cupei Romaniei. In sezonul 1995/1996, Armatura Zalau i-a eliminat cu 5-3, dupa loviturile de departajare, pe olteni! In aceasta faza a Cupei, echipele mici, ca sa le numim astfel pe cele din esaloanele inferioare, au sansa accederii in optimi prin aceea ca meciul, disputat intr-o singura mansa, se desfasoara pe terenul formatiei de categorie inferioara. Si, de multe ori (cum s-a intimplat la Zalau), fireasca diferenta de valoare si de experienta nu se mai „vede“ pe terenul de joc.

Astazi, la Fieni, „buturuga mica“ – Cimentul, locul 14 in liga a doua – va incerca marea lovitura, aceea de a nu se face de rusine in fata titratei Universitatea. Scriem „titratei“ prin prisma palmaresului de-a lungul anilor. Un succes al Universitatii la Fieni – asteptat si firesc – le-ar aduce craiovenilor nu numai calificarea in optimile Cupei Romaniei, dar si un moral necesar pentru examenul cel mare de simbata, cu Dinamo. „Pentru mine, cel mai important meci este intilnirea cu Cimentul Fieni. Il tratam cu toata responsabilitatea“, a spus antrenorul Florin Marin dupa partida din campionat de la Timisoara.

Oltenii au plecat ieri dupa-amiaza la Tirgoviste, cazarea facindu-se la hotelul Valahia. Deplasarea la Fieni (aproximativ 35 de kilometri de Tirgoviste) se va face astazi. Ieri-dimineata, oltenii au vizionat o caseta cu inregistrarea partidei dintre liderul seriei B1, Metalul Plopeni, si Cimentul Fieni, 3-1, meci in care insa antrenorul Virgil Dridea a avut sapte titulari absenti (suspendati si accidentati). Dupa vizionarea casetei, oltenii au efectuat sedinta obisnuita de pregatire. In formatia Universitatii, exista unele semne de intrebare in privinta titularizarii mijlocasilor Grigorie si Domocos, care acuzau probleme de sanatate. Conform unor informatii din tabara olteana, s-ar parea ca Florin Marin intentioneaza sa nu-i foloseasca astazi pe cei doi jucatori suspendati pentru partida de campionat cu Dinamo, Domocos si Danciu. Se parea insa ca va reveni in formatia olteana talentatul mijlocas Marius Sava, dupa o absenta destul de prelungita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS