14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania se pregateste pentru CM 2006

Germania se pregateste pentru CM 2006

Federatia de Fotbal din Germania (DFB) a decis crearea unei echipe „Team 2006“ pentru formarea jucatorilor tineri in vederea participarii la Campionatul Mondial din anul 2006, care se va desfasura in Germania. „Team 2006“ va inlocui echipa „A2“, care a fost formata din jucatori din prima si a doua divizie a campionatului german si a fost antrenata de Horst Hrubesch, campion european ca jucator, in anul 1980.

Responsabilii federatiei germane au precizat ca, pina la sfirsitul lunii octombrie, va fi elaborata o lista cu potentialii componenti ai „Team 2006“. Numarul si virsta acestora sint nelimitate, dar sint vizati, in general, jucatorii cu virste cuprinse intre 16 si 23 de ani. Spre deosebire de echipa „A2“, creata in anul 1999, la initiativa selectionerului din acea perioada, Erich Ribbeck, „Team 2006“ nu va fi formata numai din jucatori care evolueaza in primele doua divizii ale campionatului din Germania.

Oficialii DFB trebuie sa stabileasca, in urmatoarele saptamini, modul in care aceasta noua echipa va disputa intilniri internationale, tinind cont de faptul ca UEFA nu are in calendar o competitie oficiala pentru astfel de echipe. DFB trebuie sa decida, de asemenea, cine va antrena „Team 2006“. „Crearea si promovarea unei astfel de echipe in vederea participarii la Cupa Mondiala din 2006 este pentru mine una dintre cele mai importante sarcini din urmatorii ani“, a spus presedintele DFB, Gerhard Mayer-Vorfelder.

Anuntul privind crearea echipei „Team 2006“ intervine dupa ce reprezentativa Germaniei a ratat calificarea directa la CM din 2002, terminind la egalitate, scor 0-0, meciul cu formatia Finlandei, din preliminariile competitiei mondiale. Germania va intilni in meciul de baraj selectionata Ucrainei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS