8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRemiza cu gust de infringere

Remiza cu gust de infringere

• Dupa un joc incilcit, craiovenii au dezamagit pe „Ion Oblemenco“ si numai bara s-a opus victoriei brasovenilor, care s-au antrenat astfel pentru Trieste • Oltenii, cu -2 la „adevar“, urmeaza sa joace in urmatoarele runde doua partide dificile: cu Ceahlaul lui Florin Marin si „Pinalti“ (in deplasare) si cu Rapid (acasa)

Universitatea – FC Brasov 0-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 3.500.

• Universitatea: Preda 5,5 – Stoican 5 (’77, A. Calin 5,5); Craciunescu 5; Naicu 5; Dragomir 5 – C. Dobre 5; Burca 5,5 (’62, Grigorie 5,5); Danciu 5; Domocos 5 – Barcauan 5 (’71, Manta 5); I. Savu 5. Antrenor: M. Bondrea.

• FC Brasov: Dossey 7 – Buta 7; T. Petre 6; Bodea 6; Moldovan 6; A. Ghindaru 6,5 – Isaila 6; Cocan 6; V. Ghindaru 6 (’46, Badea 6) – Buga 7 (’85, Onofras); Sandor 6 (’78, Iorga). Antrenor: Ad. Hirlab.

• Au arbitrat: Al. Deaconu 7,5 – C. Fecioru 7,5; A. Alexandrescu 7,5. Observatori: Gh. Staicu, M. Salomir.

• Avertismente: Danciu (’63), Naicu (’64).

Nici nu incepuse bine meciul si, dupa un sut-avertizare al lui Domocos pe linga spatiul portii brasovene (min. 6), a urmat uriasa ratare a lui Burca: de la opt metri, olteanul a trimis balonul in bratele norocosului Dossey. „A fost un moment psihologic. Orice executie a lui Burca – fie cu latul, fie cu spitul etc. – era gol, era 1-0. A pasat pur si simplu portarului, iar din acel moment parca altfel s-au derulat lucrurile“, avea sa afirme, dupa meci, antrenorul Bondrea. Dupa aceasta ratare a lui Burca, a urmat inca o oportunitate irosita (Barcauan, ’15) si apoi un luft la 16 m ca la Plenita al lui Buga (’34). FC Brasov parea o victima aproape sigura, numai buna pentru ca oltenii sa-si repare moralul dupa infringerea de la Ploiesti. Pina la pauza nu s-a intimplat nimic spectaculos, jucatorii Universitatii evoluind mediocru intr-un meci plictisitor.

La reluare, oltenii par tot fara chef de fotbal adevarat (s-or fi gindit ca n-au luat prima de la meciul cistigat cu FC Arges?), iar contraatacurile brasovenilor demonstrau ca Universitatea nu va avea deloc viata usoara. Si nu atit din cauza evolutiei oaspetilor, cit mai ales din cauza apatiei propriilor jucatori, a unor greseli si a unui joc individualist al unora (Domocos, in special). Nici Grigorie (introdus in locul lui Burca, desi parca altii trebuia in acel moment inlocuiti) nu a reusit sa sparga zidul brasovean. Craiova a dominat teritorial, dar Brasovul a distrus calm putinele actiuni ofensive ale atacantilor olteni. Si a gasit – surprinzator – spatii pentru contraatac. Putea fi 0-1 in minutul 83 (Buga, de la opt metri, a reluat peste poarta), dar si in ultimul minut, cind, talonat de Onofras, Dragomir a trimis mingea in bara propriei porti! Usurare mare, huiduieli.

„Orchestra“ olteana n-a reusit simbata un „concert“ bun si astfel Universitatea are acum -2 la „adevar“. Cel care este la pupitru, „dirijorul“, nu isi imputa nimic? Ozonificati la Sinaia, tinuti in cantonament de miercuri dimineata, dar pe teren, simbata, oltenii n-au avut prospetime, au fost lipsiti de luciditate, ardoare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS