16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAm sters cu ungurii pe jos

Am sters cu ungurii pe jos

• Adrian Ilie a marcat un gol senzational • Hagi a adus prima victorie a tricolorilor in capitala maghiara

Gica Hagi a debutat cu dreptul pe banca tehnica a reprezentativei tricolore, reusind sa obtina, pe „Nepstadion“, prima victorie din cariera sa de antrenor intr-un meci cu miza maxima. Daca, in urma cu doi ani, Gica Hagi a facut o repriza magnifica in confruntarea de la Bucuresti cu maghiarii, contribuind decisiv la victoria Nationalei noastre, aseara, la debutul sau ca antrenor, machedonul a scris o fila importanta din istoria confruntarilor directe cu vecinii nostri. Astfel, Gica Hagi a reusit sa aduca victoria Romaniei in capitala Ungariei, pe care o asteptam de vreo opt decenii.

Debutul partidei a apartinut echipei noastre, care, prin Mutu, in primele trei minute, s-a apropiat periculos de poarta lui Kiraly, insa atacantul Veronei nu a reusit sa marcheze. Hagi si-a dezvaluit inca din start intentiile ofensive, folosind un sistem tactic 1-4-4-2, cu veteranul Sabau titular, dupa ce anul trecut acesta evolua in Divizia C. Primul gol al partidei a venit repede, in minutul 11, si a fost opera lui Adrian Ilie, care a reusit o executie de exceptie. „Cobra“ a fost angajat la aproximativ 35 de metri de poarta adversa, a patruns spre careul maghiarilor, talonat de G. Korsos, si a lobat balonul peste Kiraly, care nu a schitat nici un gest. Era 1-0 pentru Romania si emotiile in tabara noastra incepusera sa se risipeasca. Elevii lui Gellei au ripostat periculos in doua rinduri (’19, ’25), prin Matyus, insa masivul fundas maghiar a reluat cu capul pe linga poarta, desi se afla intr-o pozitie favorabila. Acelasi Adrian Ilie, care a facut un joc foarte bun, l-a servit impecabil, in minutul 27, pe Marius Niculae, iar atacantul lui Sporting Lisabona, plecat de la limita ofsaidului, a patruns in forta in suprafata de pedeapsa adversa, l-a driblat pe Kiraly si a ridicat scorul la 2-0. Ungurii au incercat ceva mai mult in ofensiva, insa Lobont s-a opus salvator la sutul lui A. Korsos (’35).

Repriza secunda a fost mai modesta din punct de vedere spectacular, romanii fiind multumiti cu rezultatul inregistrat pe tabela, in timp ce ungurii au sperat totusi macar sa inscrie golul de onoare, dar Lobont a fost de fiecare data imbatabil.

In urma victoriei de aseara, Romania a acumulat 15 puncte, cu doua mai putin decit lidera seriei, Italia. Practic, avem asigurata participarea la meciul de baraj. Pe 6 octombrie, vom juca, pe propriul teren, cu Georgia. In prima grupa, Iugoslavia si Slovenia au terminat la egalitate, 1-1. Slovenia ocupa locul doi si probabil ca va fi adversara noastra la meciul de baraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS