11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvatati sa deschideti sufletul partenerului

Invatati sa deschideti sufletul partenerului

Nu de multe ori v-ati confruntat cu situatia de a nu va da seama ce gândeste partenerul de viata, pentru ca niciodata nu va spune ce se intâmpla cu el. Intr-un studiu recent realizat de site-ul iVillage si citat de site-ul eva.ro, numeroase doamne au precizat ca au facut mari eforturi pentru a-l determina pe partenerul de viata sa-si impartaseasca sentimentele. Specialistii au descoperit insa un lucru pe care multe femei nu il constientizeaza: barbatii vor sa vorbeasca… ba mai mult, multi dintre acestia simt o nevoie acuta de a se destainui, insa dumneavoastra trebuie sa stiti sa creati conditiile si atmosfera favorabila pentru a-l face pe partener sa-si deschida sufletul. Iata cinci secrete ce ar putea ajuta la imbunatatirea relatiei de comunicare din cuplul dumneavoastra.


Barbatilor le este teama de respingere


Aceasta afirmatie este cât se poate de adevarata. Majoritatea barbatilor simt ca femeile sunt foarte critice cu ei si se tem ca nu cumva, in momentul in care isi vor deschide sufletul, cineva sa inceapa sa râda de ei, facându-i sa se simta respinsi si umiliti.


Trebuie sa constientizati faptul ca ego-ul masculin si simtul identitatii sunt in general mult mai fragile la barbati decât la femei si, drept urmare, pot fi mult mai usor ranite. Daca un barbat va simti ca urmeaza sa-i judeci actiunile sau sa-l privesti diferit drept raspuns la ceea ce el iti va spune, atunci fii convinsa ca acesta nu va dori sa vorbeasca despre ceea ce simte. A nu va judeca partenerul inseamna a-i oferi acestuia ocazia de a spune ceea ce se intâmpla in mintea lui, iar dumneavoastra nu trebuie sa faceti altceva decât sa-l ascultati. El trebuie sa simta ca dumneavoastra il acceptati exact asa cum este si pentru ceea ce este si nu pentru ceea ce v-ati dori dumneavoastra sa fie.


Deschideti-va sufletul fata de el


Trebuie sa existe o dezvaluire aproape mutuala intre parteneri. Multi barbati gândesc: „Daca i-as spune acest lucru, ma va parasi“. Va trebui sa-i aratati ca nu este cazul dumneavoastra. Impartasiti-i, la rândul dumneavostra ceva, aratându-i ca-i acordati o mare incredere. Dupa ce va va povesti ceva cât se poate de personal, spuneti ceva de genul: „Ei bine, nu este chiar atât de rau. Eu am facut si mai rau de atât“. Partenerul trebuie sa inteleaga ca sunteti de partea lui, ca-l sustineti si ca nu este singurul care a experimentat un anumit lucru. Foarte multe femei asculta povestile partenerilor lor doar pentru a raspunde spunându-le acestora unde au gresit.


Acestea adopta pozitia unor alte persoane. Important este sa priviti situatia respectiva din punctul lui de vedere. Nu este deloc momentul potrivit sa incercati sa-l invatati sau sa-i aratati ce ar fi trebuit sa faca, ci este momentul sa „fiti prieteni“. Când doi oameni devin prieteni, acestia isi impartasesc experiente comune in care se vor intelege perfect asupra punctului de vedere si, din acest motiv, se vor simti mai apropiati si mai confortabil unul in prezenta celuilalt.


Lasati trecutul deoparte


Când un barbat se teme ca vorbele sale sa nu fie distorsionate mai târziu sau gresit intelese, sau spuse mai departe altor persoane, sau ca se vor intoarce impotriva lui, acestuia ii va fi imposibil sa fie deschis discutiilor „de suflet“. Singura modalitate de a evita aceasta situatie este sa constientizati faptul ca indiferent de ceea ce s-a intâmplat in trecut, indiferent de ceea ce a facut sau a spus, si dv. ati fost implicata intr-un fel sau altul in problema respectiva. Nimeni nu este complet bun si nimeni nu este complet rau. Pentru a va ajuta partenerul sa vorbeasca liber terbuie sa invatati sa va asumati partea de vina intr-o anumita situatie. Invatati sa va mentineti atentia treaza asupra prezentului. Adevarata comunicare presupune capacitatea de a ramâne conectati la prezent si de a lasa trecutul sa se incheie acolo unde s-a sfârsit.


Incercati sa deveniti o ascultatoare puternica si sigura


Nu de putine ori ne punem intrebarea daca este posibil sa avem o relatie sincera. Adevarul este ca, foarte putini oameni sunt sinceri, iar principalul motiv pentru care oamenii sunt asa il reprezinta teama de urmari. Foarte multi barbati simt ca femeile isi doresc si au nevoie sa fie mintite deoarece nu pot privi adevarul in fata. Multi barbati se tem ca, daca le vor spune partenerelor lor tot ceea ce se intâmpla in vietile lor sau care sunt adevaratele lor sentimente, cu siguranta le vor supara pe acestea. Din pacate, multe femei si-au construit imagini clare despre felul in care un barbat ar trebui sa simta si sa gândeasca. Genul acesta de fantezie face ca adevarul sa fie devastator, astfel ca femeile gasesc tot felul de modalitati subtile prin care le transmit barbatilor ca nu vor sa stie adevarul. Capacitatea de a accepta sinceritatea din partea celorlalti creste o data cu constientizarea faptului ca adevarata siguranta nu vine din simpla aprobare a celorlalti, ci din a fi sinceri cu noi insine.


Fiti sincere cu propria persoana


Cea mai buna cale pentru a va ajuta iubitul sa-si deschida sufletul este sa fiti voi deschisa fata de el, sa fiti naturala, sa fiti cât se poate de reala si sa creati o atmosfera de caldura si acceptare. Daca sunteti sincere cu voi insiva veti vedea cum acest lucru devine contagios si cum partenerul incepe sa se comporte in acelasi fel. El va comunica in mod deschis si sincer si nu dupa un program prestabilit prin care sa manipuleze sau sa controleze situatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS