16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎPS Irineu, în mijlocul seminariștilor craioveni

ÎPS Irineu, în mijlocul seminariștilor craioveni

Ca în fiecare an, la finalul primei săptămâni din Postul Sfintelor Paşti, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au primit sâmbătă,Taina Sfintei Împărtăşanii, informează Mitropolia Olteniei într-un comunicat. Bucuria duhovnicească a primirii trupului şi sângelui Mântuitorului Iisus Hristos a fost sporită de prezenţa în mijlocul elevilor şi profesorilor a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul Seminarului Teologic, împreună cu părinţii profesori.

Momentele liturgice au încununat astfel prima săptămână a Postului mare, numită şi „duhovnicească”, o săptămână în care elevii seminarişti au participat, alături de profesorii lor, la programul liturgic specific acestei perioade şi au organizat întâlniri cu profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova şi cu alţi invitaţi.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, ÎPS Părinte Mitropolit Irineu i-a îndemnat pe elevii seminarişti să-şi păstreze curăţia interioară pentru a fi întotdeauna vrednici de împărtăşirea cu trupul şi sângele Mântuitorului. „După ce am săvârşit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, Pavecerniţa Mare cu psalmii şi rugăciunile de umilinţă, rugăciunea lui Efrem Sirul, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite a Sfântului Grigorie Dialogul şi celelalte slujbe specifice acestei perioade de început a Postului Mare, ca o încununare a acestor osteneli, am săvârşit în această sâmbătă Sfânta Liturghie şi ne-am împărtăşit cu trupul şi sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Este un binecuvântat început de pocăinţă, de curăţie sufletească, de dobândire a darurilor Sfântului Duh care ne dă tăria să ajungem la Sfânta şi Dumnezeiasca Înviere”, a subliniat IPS Irineu.

Tot în această zi, în cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti, diaconul Ştefan Bogdan Băcescu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Botoşeşti Paia, Protoieria Craiova Nord, iar tânărul teolog Liviu Stoenescu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Urdiniţa, Protoieria Craiova Nord, judeţul Dolj.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS