14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul Gaudeamus şi-a desemnat câştigătorii

Târgul Gaudeamus şi-a desemnat câştigătorii

http://www.youtube.com/watch?v=qxX_8LfgHwE

A XIII-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus s-a închis ieri, cu decernarea premiilor.

Trofeele Gaudeamus, acordate editurilor în urma votului publicului, exprimat prin completarea unor chestionare distribuite vizitatorilor pe toată durata târgului, au revenit editurii Okian-Longman (locul III), editurii Nemira (locul II) şi Humanitas (locul I). „Ne onorează acest premiu şi ne bucură pentru că subliniază încă o dată apetitul publicului craiovean pentru cărţile de calitate de care editura noastră dispune din plin“, a precizat Alecu Ion, agent de vânzări al editurii Humanitas.
Titlul de „cea mai râvnită carte a Târgului Gaudeamus“ a fost obţinut de trilogia „Jocurile foamei“, de Suzanne Collins, apărută la editura Nemira. Nu a lipsit de la această ediţie nici Premiul Educaţia, care a revenit editurii Universitaria din Craiova.

Premii pentru iubitorii de lectură

Şi împătimiţii de lectură care au trecut pragul târgului au fost răsplătiţi cu premii. Premiul Miss Lectura a fost acordat tinerei cititoare Mădălina Tudose, iar în urma tombolei Trofeul Gaudeamus, oferit de Uniunea Scriitorilor-Filiala Dolj, constând într-un minisistem audio, a mers la Florin Bădescu. Clubul Rotary, care în mod tradiţional este alături de organizatorii Târgului de carte Gaudeamus, a înmânat o tabletă altui vizitator, Mihai Marica. „Într-un univers al cărţilor nu poţi spune foarte multe. Aş vrea să adaug o remarcă a lui Confucius, care este foarte apropiată de programul Rotary «Susţine calitatea în educaţie»: «Natura ne face asemănători, dar educaţia ne diferenţiaz㻓, a precizat prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, reprezentatul Clubului Rotary Craiova la înmânare premiului către cititor.
Alt premiu care a revenit publicului vizitator, un smartphone, acordat de această dată de organizatori, a mers la Iancu Sălceanu.
Tot în cadru festiv au fost anunţaţi şi câştigătorii fazei locale a Concursului Naţional de lectură „Mircea Nedelciu“. Pe locul I s-a clasat Monica Litră, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan“, locul II i-a revenit Tizianei Gagiu, de la Colegiu Naţional „Elena Cuza“, iar locul III, lui Radu Bora de la Colegiul Naţional „Carol I“.
Făcând un bilanţ, Târgul Gaudeamus din acest an a fost „o izbândă, în primul rând datorită numărului de expozanţi, edituri binecunoscute în România, apoi datorită numărului mai mare decât la ediţiile precedente al evenimentelor şi manifestărilor, al lansărilor de carte, al discuţiilor care s-au purtat în jurul cărţilor şi, nu în ultimul rând, datorită numărului crescând de vizitatori – aproape 13.000 la această ediţie“, a precizat preşedintele de onoare al târgului, actorul Emil Boroghină.

Premiu pentru presă

Trofeul presei, Secţiunea radio, a revenit la această ediţie a Târgului Gaudeamus colegilor de la Radio Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS