14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii mehedinţeni ne învaţă să zâmbim

Tinerii mehedinţeni ne învaţă să zâmbim

În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României, între orele 12.00 – 16.00, în peste 15 oraşe, campania  “De 1 Decembrie, zambeşte!”.În judeţul Mehedinţi, proiectul se va desfăşura în Dr.Turnu Severin pe pietonalul din centrul oraşului în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor, între orele 12.00-16.00. Preşedinta Consiliului Judeţean al Elvilor, Bianca Radoslav declară:
„Ce bucurie este oare mai mare decat constatarea ca oamenii reusesc sa se mobilizeze atunci cand isi doresc intr-adevar sa realizeze un lucru? Concret vorbind, scopul proiectului “De 1 Decembrie, Zambeste!” in care se implica si Consiliul Judetean al Elevilor Mehedinti este sa uneasca o comunitate intreaga, sa aduca un zambet pe buzele fiecarei persoane care va lua parte. Speram ca prin intermediul acestui eveniment sa inradacinam in sufletul fiecaruia frumusetea de a fi roman si sa ii facem pe toti sa inteleaga importanta „mandrului nostru tricolor ”! Ne bucurăm că Asociaţia Tinerilor pentru Romănia s-a gândit şi la noi, tocmai din alt colţ de ţară”
O altă locaţie a acestui proiect, mai este oraşul Baia de Aramă. Aici acesta se v-a desfăşura cu implicarea Consiliului Şcolar al Elevilor Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu”, în acelş interval oral, în Parcul Primăriei.
„Proiectul “De 1 Decembrie, Zâmbeşte !” va avea cu siguranță un mare impact în rândul cetățenilor, deoarece rezultatul acestuia va fi postat pe cea mai cunoscută pagină de socializare. Membrii Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” Baia de Aramă au fost încântați când au auzit de posibilitatea de a se implica într-un proiect care se va desfășura și în alte localități și de faptul că pot demonstra că își iubesc țara printr-o simplă fotografie”, declara Andreea Paulescu, Vicepresedintele Consiliului Regional al Elevilor Sud-Vest.
Ambele acţiuni se bucură de supravegherea şi coordonarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi.
Scopul acţiunii este de a reda tuturor concetăţenilor încrederea, mândria şi bucuria de a fi români şi de a le reaminti despre importanţa Unirii şi sacrificiile făcute de compatrioţi, în decursul istoriei, pentru a ne ţine uniţi şi puternici.
Înarmaţi cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste şi mult entuziasm, voluntarii şi membrii ATPR îi vor întâmpina pe sărbătoriţi, în parcuri şi în alte locuri publice, pentru a celebra aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore şi bucuria înfăptuirii Marii Uniri. Toate fotografiile realizate vor fi postate şi se vor putea downloada de pe adresa www.atpr.org/fb
“Iniţial, am gândit această campanie în jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama că unirea este generatoare de bucurie, mândrie şi zâmbete. Şi cum zâmbetul este un dar ce trebuie împărtăşit cu alţii, aşa s-a născut ideea de a-i fotografia pe români, ţinând tricolorul în braţe, lângă suflet, şi transmiţând mândria, bucuria şi onoarea de a fi urmaşii unor mari eroi.  Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toţi românii să-şi exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind!”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS