21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe ce nu urcă apa la etaj?

De ce nu urcă apa la etaj?

Modernizare, modernizare, dar să simţim şi noi, spun proprietarii de la Asociaţia nr. 9 Lăpuş-Argeş din Craiova. Aceştia susţin că, în urma lucrărilor de schimbare a conductelor de apă rece şi caldă, blocurile au probleme cu apa rece. Ori presiunea este scăzută şi la robinet apa curge cu picătura, ori nu ajunge deloc la etajele superioare, chiar dacă blocurile au patru etaje. Cele mai afectate sunt blocurile cu nouă etaje, care pe un palier au apă, iar pe altul nu. În această situaţie sunt blocurile S3 şi S2 de pe bulevardul Decebal. După multe intervenţii, angajaţii Companiei de Apă Oltenia au venit săptămâna trecută la faţa locului pentru verificări şi remedieri.
„S-au făcut reparaţii pe aici prin spatele blocului, s-au schimbat conducte, când se termină unele, încep altele. Presiune la apa rece nu avem de vreo două săptămâni. Seara puţin, foarte slab. Am înţeles că s-au făcut schimbări la conductele de apă şi când au pus robinetele le-au pus mai mici, conductele sunt subdimensionate. Au venit de la Apă pe aici, dar…“, a afirmat Marius Marcu, proprietar în blocul S3. Fie că sunt la parter sau la etajul nouă, locatarii se plâng că nu au apă. „Nu avem apă. Acum văd că s-a oprit de tot, ceilalţi vecini pe celălalt palier spun că la ei este, la noi nu ştiu ce se întâmplă. La un moment dat nu am avut nici rece, nici caldă. Acum nu este deloc apă rece“, a spus Marin Ciugulin, proprietar în blocul S3. Şi proprietarii de la parter sunt în aceeaşi situaţie.

Asociaţia ştie

Astfel de probleme au fost la toate cele nouă blocuri din asociaţie şi chiar de la asociaţiile vecine. „După lucrările care s-au făcut la reţelele de apă, am avut probleme cu presiunea la apa rece în cele nouă blocuri ale asociaţiei. Acum doar în blocurile-turn unii proprietari spun că nu au apă rece, alţii că nu au presiune. Au venit vineri de la Compania de Apă şi au mai umblat la sitele din subsol, unele erau înfundate. Dacă sunt probleme în scara blocului, asta îi priveşte pe proprietari“, a spus Corina Ciucu, administratoarea Asociaţiei nr.  9 Lăpuş-Argeş.

Problemă temporară

„Ca răspuns la precizările pe care le solicitaţi, vă informăm că, în urma verificărilor efectuate, deficienţele sesizate nu sunt reale. Conducta menţionată a fost înlocuită cu o nouă conductă, având acelaşi diametru, iar problema presiunii scăzute la apa furnizată din sistemul public a fost temporară şi cauzată de lucrările programate şi efectuate în zonă“, a precizat Mihaela Chiriţescu, reprezentant Relaţii cu Publicul al CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS