21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a terminat admiterea la liceele vocaţionale

S-a terminat admiterea la liceele vocaţionale

Elevii de gimnaziu care au optat pentru un liceu vocaţional sunt primii care răsuflă uşuraţi în privinţa admiterii în clasa a IX-a. Pentru ei s-a finalizat repartizarea. 

La nivelul oraşului Craiova, au fost alocate 364 de locuri pentru învăţământul vocaţional-artistic, sportiv, pedagogic şi teologic, din care s-au ocupat doar 352 de locuri. Candidaţii care au optat pentru un astfel de loc au susţinut probe de aptitudini. În ceea priveşte mediile, cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ unde nu a rămas nici un loc liber, având prima notă de admitere 9,97, iar ultima 9.01. Locuri libere nu au mai rămas nici la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, unde primul elev admis a avut media 9,99, iar ultimul 6,86. Cerinţe multe au fost şi la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova, primul admis având media 9,93, iar ultimul 6,08. În ceea ce priveşte profilul teologic, la Seminarul Ortodox ultimul admis a avut media 5,61, iar la Liceul Adventist aceasta a scăzut până la 4,88. Elevii care vor să se îndrepte spre un astfel de liceu trebuie să ştie că pentru cea de-a doua sesiune locurile libere se pot număra pe degete. „Pentru profilul sportiv mai sunt şapte locuri la Liceul Energetic din Craiova. Pentru profilul artistic mai este un loc la clasa de muzică a Liceului de Artă, iar pentru profilul teologic mai sunt trei locuri la Liceul Teologic Adventist“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspectorul şcolar general adjunct. 

Mâine va avea loc marea repartizare computerizată

Pentru elevii care au optat pentru un liceu cu profil teoretic sau tehnologic, repartizarea se va face mâine, în sistem computerizat. „Pentru anul şcolar următor s-au alocat 89 de clase pe filieră teoretică şi 107 clase pe filieră tehnologică. De asemenea, pentru elevii de etnie romă s-au prevăzut 87 de locuri speciale la liceele din Craiova şi judeţ şi 36 de locuri pentru învăţământul liceal special“, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct. În această etapă vor fi repartizaţi, potrivit dosarelor de înscriere depuse de elevi, 4.823 de candidaţi, din care 219 sunt din alte judeţe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS