3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmează o săptămână de foc la bacalaureat

Urmează o săptămână de foc la bacalaureat

http://www.youtube.com/watch?v=m6UrSwGE7to

De luni, candidaţii la bacalaureat trăiesc cele mai mari emoţii. Vor susţine probele scrise. Prima evaluare va fi susţinută la limba şi literatura română.
Pentru această etapă a evaluărilor scrise, care vor decide şi media acestei sesiuni, la nivelul judeţului Dolj s-au organizat 18 centre de examen din care 13 sunt în Craiova şi cinci în judeţ. Examenul va începe la ora 9.00, dar candidaţii vor avea acces în săli în intervalul orar 7.30-8.30, după cum au anunţat membrii comisiei judeţene de bacalaureat, care fac apel la elevi să nu mai ţină asupra lor obiecte interzise prin metodologie.
„La proba scrisă de limba şi literatura română sunt aşteptaţi în sălile de examen 5.400 de candidaţi şi sperăm să vină toţi. Pentru a evita incidentele, atrag atenţia asupra interdicţiilor de introducere a obiectelor în sala de examen, în special a telefoanelor mobile care au constituit până acum motivul principal al eliminărilor. Dacă au obiecte care nu sunt permise de metodologie pentru a fi păstrate în timpul probelor, acestea trebuie lăsate în sala special amenajată în fiecare centru de examen. Centrele de examen vor fi supravegheate video atât pe coridoare, cât şi în sălile de examen“, a precizat Alexandrina Năstase, vicepreşedintele comisiei judeţene de bacalaureat. Pentru a nu pierde probele, candidaţii trebuie să aibă asupra lor şi actele de identitate.  
„Dacă îşi uită documentele de identitate la prima probă şi beneficiază de bunăvoinţa comisiei de a susţine proba, find recunoscuţi de cel puţin doi colegi, trebuie să ştie că la următorul examen scris nu vor mai avea acest drept“, a subliniat vicepreşedintele comisiei judeţene de bacalaureat.
Potrivit calendarului pentru această sesiune, după proba scrisă de limba şi literatura română, pe 3 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului care are şi cel mai mare număr de candidaţi, în special la matematică. Ultimul examen va fi vineri, 5 iulie, când se va derula proba la alegere. Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS