15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoală de Inovaţie pentru liceeni

Şcoală de Inovaţie pentru liceeni

Elevii de liceu au şi în acest an posibilitatea de a se înscrie la Şcoala de Inovaţie, competiţie care le oferă şansa de crea proiecte ştiinţifice inovative pe care să le şi pună în aplicare.
Şcoala de Inovaţie se organizează pentru elevii din 18 oraşe, pe listă fiind inclusă şi Craiova, cu toate unităţile liceale. Înscrierile se fac pentru echipe de doi elevi, care trebuie să depună proiectul on-line pe site-ul Şcolii de Inovaţie, până pe 7 iulie. Proiectul trebuie centrat pe teme de inovaţie şi creativitate ştiinţifică pentru discipline precum istorie, economie, ecologie şi protecţia mediului, sociologie, artă, tehnologie digitală şi tehnologii de vârf. Lucrările vor fi evaluate până pe 22 iulie, iar câştigătorii vor merge într-o tabără tematică de o săptămână, în satul de vacanţă „Fraţii Juderi“ din Râmnicu Vâlcea, unde se vor desfăşura activităţi pe domeniile de interes.
Pe durata taberei, liceenii vor avea ocazia să-şi îmbunătăţească proiectele. Trei creaţii vor fi premiate. Elevul de pe locul I va primi 5.000 de euro şi un telefon mobil de ultimă generaţie. Banii vor fi folosiţi de câştigător doar pentru punerea în aplicare a proiectului. Pentru locurile II şi III, elevii vor primi o tabletă şi o minitabletă.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS