16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnabela, eleva care a impresionat cititorii GdS

Anabela, eleva care a impresionat cititorii GdS

Povestea elevei Anabela Iscru de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ din Craiova a impresionat foarte mulţi cititori, din oraş, dar şi din afara ţării, care i-au întins o mână de ajutor.

Copila de numai 11 ani locuieşte împreună cu mama, având venituri foarte mici, de numai 450 de lei, care abia acopereau chiria. Pentru mâncare sau alte cheltuieli banii nu mai ajungeau. Anabela a reuşit însă să fie remarcată la şcoală de profesori, nu din cauza situaţiei financiare precare, ci datorită rezultatelor. Cu timpul însă, cadrele didactice i-au aflat povestea, emoţionantă de altfel. Fetiţa locuia într-un apartament cu alte trei familii, se hrănea ca să trăiască, nu avea bani pentru abonament, dar folosea autobuzul pentru a ajunge la şcoală. A depus tot efortul pentru a fi prezentă la ore, indiferent de dificultăţile întâmpinate. Mulţi dintre cei care i-au aflat povestea au reacţionat prompt pentru a-i reda speranţa, astfel încât să continue performanţa.

S-a mutat într-o garsonieră

Primele ajutoare au venit din partea a doi pensionari, Constantin Bălan şi Dumitru Modrea, care au oferit fetei atât bani, cât şi un abonament pentru a ajunge din cartierul 1 Mai în cartierul Rovine, unde este şcoala. Numărul celor care au dorit să o ajute pe Anabela a crescut de la o zi la alte. Şi schimbările sunt vizibile. De două zile, Anabela s-a mutat cu mama ei într-o garsonieră din apropierea şcolii la care învaţă. Nu mai este nevoită să meargă cu autobuzul pe distanţe mari. „Este o garsonieră pe care cineva a moştenit-o de la nişte bătrâni. E curată şi foarte frumoasă. Acum avem şi noi bucătărie şi baie. Am mai multă linişte ca să pot învăţa“, a spus copila cu zâmbetul pe buze. Chiria pentru garsonieră este plătită de un grup de persoane care nu au vrut să-şi dezvăluie identitatea. Au achitat până acum pe două luni, cu promisiunea că vor acoperi cheltuielile pe o perioadă de şase luni. Singurele probleme pe care le mai au sunt legate de frigiderul care li s-a defectat, dar şi de maşina de spălat care nu mai funcţionează. Speră însă să le rezolve.

A primit calculator

Îmbunătăţirea condiţiilor de locuit era un ideal la care fetiţa nu spera prea mult, ştiind situaţia financiară pe care o aveau. Încrezătoare însă în minuni, micuţa Anabela şi-a pus o dorinţă ca orice copil: să primească un calculator. „Ştiu că o casă este greu de obţinut şi nu cred că vom avea vreodată posibilitatea, dar sper ca pe viitor să vină o zi în care să am şi eu un calculator, ca şi colegii mei“, a spus copila. Dorinţa i-a fost împlinită după sărbătorile de Paşte. A primit calculatorul de la cei care au dorit să-i facă o bucurie. „Urmează să fie instalat“, ne-a spus ieri Anabela. Pe lângă calculator a primit însă şi alt cadou. Un telefon mobil simplu, la care ţine foarte mult, pentru că acum poate comunica şi ea cu colegii de clasă.

A fost în excursie

De Paşte, Anabela a fost plecată în excursie la Polovragi, dar şi la Rânca. „Mama mea nu a fost cu mine, pentru că a rămas acasă, fiind nevoie să meargă la serviciu. Mi-a plăcut însă la munte. Au văzut locuri pe care nu le vizitasem. A fost o mare bucurie pentru mine să am o asemenea şansă“, a precizat eleva. Înainte de a pleca în excursie, Anabela a fost şi la cumpărături cu câteva persoane care i-au luat atât rechizite, cât şi articole de îmbrăcăminte. De altfel, cadourile au venit nu numai de la persoane din Craiova şi judeţ, ci din diverse locuri ale ţării şi din străinătate. „Am primit dulciuri, rechizite, haine de la diverse persoane din oraş, dar şi din alte judeţe. Am primit pachete de la Gorj. A fost şi o familie din Germania, care a văzut articolul despre mine şi a ţinut să îmi trimită cadouri. Le mulţumesc tuturor“, a spus Anabela.

Şcoala o va sprijini pentru performanţă

Anabela este o elevă cu rezultate foarte bune. Nu poate participa la concursuri şcolare din lipsa banilor pentru a achita taxele aferente. În aceste condiţii, reprezentanţii şcolii au precizat că o vor sprijini pe Anabela să se poată prezenta la concursuri. „Are note de 9 şi 10 şi mărturie stă şi media generală de pe primul semestru, care este 9,50. Noi o vom ajuta să participe la concursurile şcolare, chiar dacă sunt cu taxă. Banii îi va achita şcoala“, a precizat Alina Peţa, directoarea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu“ din Craiova. De altfel, tot şcoala îi va oferi sprijin Anabelei să meargă într-o tabără organizată în Grecia. „Este o tabără cu activităţi de gimnastică, înot“, a mai precizat Alina Peţa. Conducerea unităţii de învăţământ mulţumeşte tuturor celor care au venit să o caute pe elevă pentru a-i oferi cadouri şi sprijin financiar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS