21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a dat startul concursului de titularizare

S-a dat startul concursului de titularizare

De ieri au început înscrierile pentru concursul de titularizare şi suplinire pe posturile din învăţământul preuniversitar, care se vor derula până pe 17 mai.

La nivelul judeţului Dolj au fost scoase la concurs 800 de norme şi fracţiuni de norme, din care doar 40 de posturi sunt titularizabile. Spre deosebire de anul trecut, în această sesiune a scăzut drastic oferta pentru învăţământul preşcolar şi primar. „Din cele 800 de norme, doar 289 sunt complete cu statut de vacante sau rezervate. Restul de 509 sunt fracţiuni de normă. În ceea ce priveşte posturile titularizabile, la nivelul judeţului, sunt 40 de astfel de catedre. 17 dintre ele sunt pe muzică la Liceul de Artă din Craiova. Pentru învăţământul primar este câte un post de învăţător la şcolile din Brădeşti, Goieşti, Tălpaş, Vârtop, Ghidici, iar pentru învăţământul preşcolar există un singur post titularizabil de educator. De asemenea, mai există câte un post titularizabil pentru profesor logoped, chimie şi medicină generală.  Pentru disciplinele geografie, istorie, engleză şi română şi asistent medical pentru instruire practică sunt câte două catedre. La educaţie fizică şi sport sunt trei posturi vacante, iar la Palatul Copiilor este un post vacant pentru profesor de muzică populară“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Luminiţa Popescu. Oferta pentru anul şcolar următor arată că nu sunt posturi vacante pentru disciplinele tehnice, biologie, matematică, fizică, informatică, religie.

Patru centre
de înscriere

Înscrierile pentru titularizare şi suplinire se vor desfăşura în patru centre de concurs organizate pe discipline astfel: la Colegiul Tehnic Energetic se fac înscrieri pentru concursul de titularizare şi suplinire pentru disciplinele matematică, informatică, chimie, biologie şi discipline tehnice; la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ se fac înscrieri pentru limba şi literatura română, limbi străine, profesor documentarist şi discipline teologice; la Liceul Tehnologic Căi Ferate Craiova – pentru educatoare şi învăţători, învăţământ special, profesor în cabinete şcolare şi asistenţă pedagogică, iar la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ va fi centru de înscriere pentru istorie, geografie, discipline socio-umane, educaţie fizică şi catedrele de la Palatul Copiilor Craiova. Înscrierile la centrele de concurs se fac după un program special. În zilele de marţi şi joi, se depun dosarele de candidatură în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la orele 9.00 la 15.00. Excepţie va face doar ultima zi de înscriere, 17 mai, când programul va fi în intervalul orar 9.00 –  18.00.
Îşi pot depune dosarele de candidatură inclusiv studenţii din ultimul an de licenţă în sistem Bologna, pe baza unei adeverinţe de student. Până la organizarea probelor scrise, candidaţii vor depune însă diploma de licenţă. Concursul de titularizare şi suplinire va avea loc pe 30 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS