22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul majorează ajutoarele sociale începând din luna iulie

Guvernul majorează ajutoarele sociale începând din luna iulie

Venitul minim garantat şi alocaţia de susţinere a familiei vor fi majorate începând din această vară, informează Mediafax.ro. Venitul minim garantat va creşte în medie cu 13%, în două tranşe – cu 8,5% din luna iulie a acestui an şi cu diferenţa până la 4,5% de la 1 ianuarie 2014. Alocaţia de susţinere a familiei va fi majorată în medie cu 30%, într-o singură tranşă.

Efortul bugetar pentru aplicarea acestor majorări este estimată pentru al doilea semestru din 2013 la circa 200 milioane lei. Suma necesară majorării ajutoarelor sociale va fi asigurată din taxarea producătorilor de energie pentru veniturile suplimentare obţinute de aceştia în urma liberalizării preţurilor. „Va avea loc un proces de liberalizare graduală a preţurilor în sectorul energetic, iar cea mai eficientă metodă de protejare a consumatorului vulnerabil este această majorare a sprijinului social”, a declarat pentru Mediafax ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, care a arătat că Guvernul a discutat deja pe această temă cu Fondul Monetar Internaţional.

Premierul Victor Ponta a anunţat, tot în această seară, că Guvernul va majora cuantumul ajutoarelor sociale începând cu 1 iulie, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS