16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

În aer pluteşte deja vacanţa, iar acest lucru se observă şi dacă ne aruncăm privirea pe calendarul evenimentelor din perioada imediat următoare. Vom avea parte de un program aerisit, cu mai puţine manifestări, căci şi instituţiile de cultură iau o scurtă pauză, însă există câteva recomandări pe lista noastră pentru aceia dintre dumneavostră care vor petrece o parte din timpul liber în oraş de 1 Mai şi de Paşte. De această dată, vom face agenda pe o perioadă mai lungă, ajungând cu sfaturile de petrecere a timpului liber până la a doua săptămână din mai.
Începem cu un spectacol de teatru, ultimul pregătit de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ înainte de vacanţă. Mâine, de la 18.30, se joacă „Tartuffe“, de Moliere, cu Valentin Mihali şi Ilie Gheorghe în rolurile principale. Ne reîntâlnim cu trupa TNC după sărbători, pe 8 mai.
1 Mai vine cu un concert. De la 21.00, la Cafe Play va cânta formaţia Floarea Soarelui. Aveţi suficient timp să mergeţi şi la iarbă verde înainte de eveniment, aşa că vă puteţi nota pe listă şi cântarea live din prima zi a lunii mai.
Evenimentul pe care vă recomandăm să nu îl rataţi în această săptămână este concertul extraordinar de muzică sacră de joi, 2 mai: „Stabat Mater“, de Gioacchino Rossini. Îşi dau concursul Orchestra simfonică şi Corala academică ale Filarmonicii „Oltenia“, sub bagheta dirijorului Mihail Ştefănescu. Vor interpreta, în calitate de solişti, soprana Diana Ţugui, mezzosoprana Andra Bivol-Costea, tenorul Florin Ormenişan şi basul Adrian Zamfir. Manuela Enache va fi maestru de cor.
Intrăm apoi în febra pregătirilor de Paşte, aşa că luăm o pauză până pe 8 mai, când are loc un concert special la Cafe Play. Formaţia românească TRAVKA va susţine un concert, începând cu ora 21.00.  Fondată în anul 2002 în Focşani, formaţia a devenit cunoscută în 2003, când membrii săi au început să apară la TV şi la festivaluri de muzică (Stufstock). În iarna anului 2004 au început să lucreze la albumul de debut, „Corabia Nebunilor“. În 2007 au lansat cel de-al doilea material discografic, „Vreau să simt Praga“, iar în 2012 au venit cu „Okean“, un album care a fost scos în numai cinci exemplare, împărţite în cinci oraşe mari din România. Trupa i-a încurajat pe fani să dea albumele  mai departe, militând pentru comunicare şi împărtăşirea lucrurilor cu ceilalţi. Astfel, „Okean“ a devenit primul album „călător“ din istorie.
Ajungem la data de 9 mai, când, tot la Play, mascota Radio Sud iese în lume, alături de întreaga echipă de pe frecvenţa 97,4 FM, care a pus la cale un party cu premii, karaoke şi multă distracţie.
Încheiem cu un alt concert al filarmonicii, organizat în cadrul Zilelor „Mihai Viteazul“. Dirijorul Gheorghe Costin, soliştii Cătălina Costin (vioară) şi Florin Lupulescu (contrabas), alături de orchestra simfonică, vor întâmpina melomanii cu Tiberiu Olah: „Mihai Viteazul“, tablouri simfonice după muzica din film (selecţiuni), dar şi cu lucrări de Verdi, Leoncavallo, Mascagni sau Puccini.
Să aveţi o săptămână frumoasă şi o vacanţă asemenea!

Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/
evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS