24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Poliţiştii doljeni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Peste 2.500 de poliţişti vor asigura ordinea şi siguranţa publică în timpul Sărbătorilor Pascale din acest an. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj îi asigură pe doljeni că poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi în alte zone unde vor fi organizate manifestări cultural – artistice. Astfel, aproximativ 450 poliţişti vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier.

Poliţiştii doljeni îşi vor desfăşura activităţile în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei de Frontieră Dolj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale.

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ vor acţiona pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim minivacanţei de 1 Mai şi Sărbătorile Pascale. Structurile de poliţie cu profil economic împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitare, Autorităţii Sanitar-Veterinare şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului vor acţiona îndeosebi în pieţe, târguri şi locuri de sacrificare a animalelor pentru verificarea modului în care sunt respectate normele igienico-sanitare. De asemenea, în unităţile de alimnetaţie publică şi complexele comerciale vor fi desfăşurate acţiuni de verificare şi control pentru prevenirea şi constatarea ilegalităţilor şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Un rol important îl vor avea echipajele Poliţiei Rutiere, care vor desfăşura activităţi de supraveghere a traficului rutier pe principalele artere de circulaţie pentru combaterea execesului de viteză, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipii şi oraşe şi pe traseele de deplasare spre şi dinspre zonele de agrement din judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS