5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Olimpicii la Religie, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei

Craiova: Olimpicii la Religie, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei

Liceenii craioveni, calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de Religie au fost binecuvântaţi astăzi de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Potrivit Biroului de Presă al Mitropoliei Olteniei, elevii au venit la Centrul Eparhial din Craiova însoţiţi de pr. prof. Gheorghe Pîrva, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj, şi de pr. prof. Vintilă Belcineanu, cadru didactic la Colegiu Naţional „Carol I” din Craiova.

„Suntem pregătiţi să ne întorcem de la Cluj cu rezultate frumoase prin care să facem cinste Bisericii din Oltenia. Ne-am pregătit intens şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sprerăm să vină şi rezultatele pe care le aşteptăm, a spus Sarah Al Yousef de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Şi în Episcopia Severinului şi Strehaiei, olimpicii mehedinţeni au fost binecuvântaţi de Preasfinţitul Părinte Nicodim. Întâlnirea a avut loc ieri, la Centrul Eparhial din Drobeta Turnu Severin.  Faza naţională a Olimpiadei de Religie (Cultul Ortodox) se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 1 şi 5 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS