16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Ultima săptămână a lunii martie aduce o serie de evenimente care încearcă să vă scoată din casă, în ciuda vremii neprietenoase.
Unul dintre acestea este spectacolul de teatru de mâine seară, „O furtună“, montat la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ de Silviu Purcărete. Viziunea regizorului este încărcată de simboluri şi detalii vizuale spectaculoase, iar distribuţia este aleasă pe sprânceană: Sorin Leoveanu în dublu rol, Ilie Gheorghe, Valentin Mihali sunt numai trei din lungul şir al actorilor ce joacă în această piesă. Scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar, iar muzica îi aparţine lui Vasile Şirli. Piesa începe la ora 18.30, în sala „Amza Pellea“.
Miercuri vă dăm întâlnire la Filarmonica „Oltenia“, la seara dedicată muzicii de cameră. Îşi dă concursul cvartetul „Consonanţe“ al Filarmonicii „Mihail Jora“ din Bacău, care a pregătit, pentru melomanii din Craiova, integrala cvartetelor de coarde Ludwig van Beethoven. Concertul are loc la ora 19.00.
În aceeaşi zi de miercuri, de la ora 21.00, Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte poposesc la Cafe Play, în cadrul turneului naţional de lansare a ultimului album, „desCântece de blues“.
Vineri, debutează un nou eveniment sportiv la Sala Polivalentă, Turneul de calificare la Campionatul European de Tineret, grupa a 4-a, handbal feminin. Programul competiţional durează pe tot parcursul weekendului, cu câte două partide în fiecare zi. Astfel, în prima zi, vineri, se joacă România – Slovenia (de la ora 16.00) şi Polonia – Marea Britanie (de la ora 18.00). Sâmbătă, de la 11.00, echipa României întâlneşte Marea Britanie, iar de la 13.00 are loc confruntarea dintre Slovenia şi Polonia. În ultima zi a turneului, duminică, România joacă împotriva Poloniei (ora 11.00) şi Slovenia înfruntă Marea Britanie (ora 13.00).
Revenim la ziua de vineri, când dirijorul Janko Zsolt şi violonistul Mircea Călin, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia“, se reunesc pentru concertul simfonic al instituţiei craiovene de cultură. De la 19.00, la Filarmonică, puteţi asculta Beethoven, Bartok şi Kodaly.
Sâmbătă, la prânz, este ora prichindeilor, cărora Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ le-a pregătit spectacolul „Prinţul Broască“. Evenimentul se desfăşoară la Teatrul Liric „Elena Teodorini“.
Săptămâna, cât şi luna martie se încheie în forţă, cu un show de umor pregătit de nimeni altul decât Doru Octavian Dumitru, care vă dă întâlnire duminică, de la ora 21.00, la Play.
Să aveţi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS