27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Recomandările săptămânii 11-17 martie încep cu o dedicaţie pentru cinefili. Fiecare dintre cele trei cinematografe din oraş are cel puţin o propunere demnă de a fi luată în considerare de iubitorii filmului. Atenţie, însă, oferta este valabilă până joi, căci de vineri programele se schimbă. Marele câştigător al Festivalului de la Berlin, „Poziţia copilului“, în regia lui Călin Peter Netzer, rulează la cinematograful Patria. Modern menţine deschisă şi în această săptămână oferta de vizionare a peliculei „Amour“, de Michael Haneke, probabil cel mai premiat film european lansat în 2012 – deţinătorul trofeului Palme d’Or, al Oscarului pentru cel mai bun film străin, al Globului de Aur şi nu numai. Cât despre iubitorii producţiilor hollywoodiene 3D, spectaculoase din punct de vedere al efectelor şi al imaginii, aceştia sunt invitaţi la Cinema 3D Colours la unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2013: „Grozavul şi puternicul Oz“, care poartă amprenta studiourilor Disney.
Dacă preferaţi teatrul, puteţi merge miercuri la un clasic Caragiale: „O scrisoare pierdută“, în regia lui Mircea Cornişteanu, o montare bine primită atât de public, cât şi de critici. Spectacolul se joacă în sala „Amza Pellea“ a Teatrului „Marin Sorescu“, de la ora 18.30.
Tot miercuri, Red Cat Bone vă aşteaptă la Cafe Play cu blues, rock şi un tribut pentru Jim Morrison. Concertul începe la ora 21.00.
Joi, pe 14 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“ are loc premiera spectacolului „Zâna păpuşilor“, de Josef Bajer, în regia artistică şi coregrafia lui Francisk Valkay.
Filarmonica „Oltenia“ nu lipseşte de pe listă, căci vineri seară, de la 19.00, se cântă Gershwin – „Rhapsody in blue“. În program mai sunt incluse şi alte lucrări orchestrale celebre, precum Enescu – „Rapsodia I“, Rossini – uvertura operei „Semiramida“, Mascagni – Intermezzo simfonic din „Cavalleria Rusticana“ şi două lucrări de Ceaikovski. Solistul serii va fi pianistul Mihai Ungureanu.
Vineri se dă startul celei de-a patra ediţii a Târgului de Nunţi Wedding Fever, care se va desfăşura până duminică în foaierul teatrului. Peste 30 de expozanţi vă aşteaptă cu show-uri de beauty, muzică ambientală, prezentări de modă şi alte surprize.
Ultima zi a săptămânii o puteţi începe cu „Duminicile de poezie în teatru“, un proiect inițiat în 2010 de Teatrul Național Craiova. Poetul Nicolae Prelipceanu, recent laureat cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu“, este invitatul acestei ediţii. Pe 17 martie, de la ora 11.00, Nicolae Prelipceanu va vorbi în fața publicului de la sala „Ion D. Sîrbu“ despre poezie, literatură, viață, și va citi din poemele sale. Totodată, actorii Mirela Cioabă și Angel Rababoc vor oferi un recital din creația poetului. Va prezenta Nicolae Coande. Alături de „Întâlnirile SpectActor“, „Duminici de poezie în teatru“ este un alt proiect important al TNC „Marin Sorescu“, în cadrul căruia au fost invitați până acum Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Mircea Dinescu și Nora Iuga. Nicolae Prelipceanu s-a născut pe 10 august 1942, la Suceava.
Cam atât pentru această săptămână, să o petreceţi frumos!
Program oferit cu sprijinul http://www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS