10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Deţinuţii de la PMT vizitează Muzeul Olteniei

Craiova: Deţinuţii de la PMT vizitează Muzeul Olteniei

Două grupuri de persoane private de libertate din Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) vizitează astăzi şi mâine Muzeul Olteniei din Craiova.
Evenimentul face parte din suita de activităţi „Dezvoltare personală” derulate de voluntari din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor din Craiova în cadrul penitenciarului. Potrivit unui comunicat al penitenciarului, cele două grupuri de tineri vor fi îndrumate în lumea astrelor în cadrul expoziţiei permanente Universul şi sistemul nostru solar de Olivia Cioboiu, muzeograf în cadrul Secţiei de ştiinţe ale naturii.

Parteneriatul dintre Penitenciarul de Minori şi Tineri şi Casa de Cultură a Sindicatelor are drept obiectiv implicarea persoanelor private de libertate – minori şi tineri – în activităţi menite să le dezvolte aptitudinile de relaţionare şi comportament în beneficiul dezvoltării unor relaţii sociale de bună convieţuire, în respect pentru semeni şi pentru norme.

În cadrul activităţii desfăşurate la Muzeul Olteniei,  un grup de 7 persoane private de libertate clasificate în regim închis au vizitat deja expoziţia permanentă Universul şi sistemul nostru solar astăzi, urmând ca mâine, începând  cu ora 10.00, un alt grup de tineri clasificaţi în regim semi-deschis să se familiarizeze cu tainele Universului.
În perioada următoare, acest gen de activităţi în comunitate va continua prin organizarea unor evenimente în cadrul proiectelor derulate de Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova alături de partenerii din comunitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS