10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Despre românii din Serbia la bibliotecă

Craiova: Despre românii din Serbia la bibliotecă

La Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în sala Nicolae Romanescu, va debuta miercuri, 27 februarie, ora 15.00, proiectul „Învață despre românii din Serbia”. Proiectul este structurat pe parcursul unui an de zile și prevede o serie de cursuri, dezbateri, mese rotunde și seminarii despre istoria, geografia, cultura, tradiția, spiritualitatea și obiceiurile românilor din Valea Timocului. Proiectul va antrena oficialități din România și Serbia, reprezentanți ai ministerelor de resort, profesori universitari, studenți, istorici și nu în ultimul rând, jurnaliști. 
Proiectul este organizat de Asociația Studenților Timoceni și el se va desfășura într-un parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Consiliul Județean Dolj.
Pentru luna februarie, dezbaterea se va axa în mod punctual pe ceea ce înseamnă localizarea românilor în Serbia, din punct de vedere geografic, moderatorul acestei prezentări va fi tânărul Sașa Stanojlovic, originar din Timoc, profesor de Geografie, iar ca invitat special, de această data, va fi Cristi Dumitru, directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS