10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Concurs aniversar dedicat părintelui Dumitru Stăniloaie

Craiova: Concurs aniversar dedicat părintelui Dumitru Stăniloaie

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova anuntă organizarea de către Patriarhia Română a Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”. Studenţii şi masteranzii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova care doresc să participe la concursul pentru etapa I eparhială se pot înscrie la decanatul facultăţii până la data de 25 ianuarie, examenul scris urmând să aibă loc în data de 28 ianuarie.
Concursul se adresează de asemenea elevilor din clasele IX – XII de la seminariile şi liceele ortodoxe. Scopul acestui concurs este încurajarea elevilor şi a studenţilor din cadrul şcolilor teologice ortodoxe să cunoască viaţa şi activitatea părintelui Dumitru Stăniloaie, identificarea elevilor şi studenţilor teologi ortodocşi cu aptitudini pentru studierea Teologiei dogmatice, în general, şi pentru teologia părintelui Dumitru Stăniloaie, în special, şi stimularea gândirii dogmatice prin redactarea unor eseuri teologice pe baza unor teme date.
Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: Seminarii teologice ortodoxe, având ca temă generică „Viaţa şi opera Părintelui Dumitru Stăniloaie” şi Facultăţi de teologie ortodoxă, cu tema „Tradiţie şi originalitate în teologia Părintelui Dumitru Stăniloaie”. Mai multe detalii despre tematica de concurs puteţi găsi accesând linkul http://www.patriarhia.ro/_upload/documente/Concept_Concurs_Dumitru_Staniloae_2013.pdf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS