10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie de proporţii în baruri, cârciumi şi discoteci

Razie de proporţii în baruri, cârciumi şi discoteci

 

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj, însoţiţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie de amploare pentru combaterea faptelor comise cu violenţă ori a celor de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Cei peste 300 de poliţişti de la ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, sprijiniţi de colegii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins în 27 de discoteci şi 137 de baruri din Craiova şi judeţul Dolj. În total au fost legitimate peste 800 de persoane, dintre acestea 220 fiind controlate sumar de arme albe. Alte 68 de persoane au fost duse la secţiie pentru cercetări. În plus, poliţiştii de la Rutieră care au acţionat pe drumurile din Dolj au oprit în trafic şi verificat peste 400 de autovehicule.
Până la sfârşitul raziei, oamenii legii au întocmit 19 dosare penale şi au dat 218 amenzi în valoare totală de 71.030 de lei. La rândul lor, poliţiştii de la Rutieră au reţinut zece permise pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au retras nouă certificate de înmatriculare.
Reprezentanţii IPJ Dolj au dat ca exemplu cazul unui taximetrist oprit în comuna Podari, cu maşina căruia Gică Mitroi, de 27 de ani, Marian Tănase, de 22 de ani, şi George Petcu, de 26 de ani, toţi din comuna Vârvorul de Jos, transportau un… cazan de ţuică, furat de la o bătrână din comună.
Într-o discotecă din comuna Rojişte, poliţiştii i-au depistat pe Laurenţiu Cătălina, de 26 de ani, din Tâmbureşti, şi pe Viorel Stăneşel, de 28 de ani, din Bratovoieşti, care aveau asupra lor arme albe. Dintre şoferii prinşi „afumaţi“ la volan, poliţiştii l-au dat ca exemplu pe Ion Briceag, de 46 de ani, din comuna Dobroteşti, care conducea un VW Passat, deşi avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS