11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştirti

840 de şomeri calificaţi pentru o slujbă mai bună
Pentru a se asigura că au o şansă în plus la angajare, sute de şomeri au participat la cursuri gratuite de formare profesională în cadrul proiectului „CALISIG – Calificare pentru o slujbă mai bună“, implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj în parteneriat cu AJOFM Giurgiu, AJOFM Sibiu şi ACCES Oltenia. „Pe 23 decembrie 2011 s-au finalizat toate cele 30 de cursuri de formare profesională prevăzute în cadrul proiectului. La acestea au fost cuprinşi 840 de şomeri din mediul urban din cele trei regiuni: Sud – Vest Oltenia, Sud Muntenia şi Centru“, a declarat Aurora Cornelia Tiribeja, directorul executiv al AJOFM Dolj şi managerul de proiect. Aceasta a explicat că toți cei 840 de şomeri au urmat cursuri de formare profesională în meserii precum electronist aparate şi echipamente automatizări, contabil, agent comercial, măcelar, peisagist floricultor.
• Andreea Horcone

Liber la permisele de vânătoare
Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj acordă, în această perioadă, permise de vânătoare persoanelor autorizate din judeţ şi din ţară, cel mai vizat fiind porcul mistreţ. Până în prezent au fost deja încheiate şase contracte de vânătoare pentru tot atâtea exemplare de porc mistreţ, persoanele cu permis de vânătoare având posibilitatea ca până pe 15 februarie, atunci când se va încheia sezonul, să solicite contracte pentru alţi 15 mistreţi, şase cerbi, patru căpriori şi 25 de iepuri. „În prezent, avem în derulare şase contracte pentru porc mistreţ care sunt valabile până pe 15 ianuarie. Le mai putem oferi contracte şi pentru alte animale precum cerb, căprior şi iepuri. Până acum nu am avut solicitări de la străini. Pe 15 februarie se va încheia sezonul de vânătoare“, a spus Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj.
• Mihaela Floroiu

Ambulanţele „big brother“
Noile ambulanţe primite de la Ministerul Sănătăţii sunt dotate cu sistem de supraveghere video, lucru care nu este agreat de angajaţi. Managerul Marinică Niculescu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, este încântat de autospecialele primite: „Angajaţii vor fi mai atenţi ce şi cum vorbesc, cum se comportă. Mie îmi convine. Mai trebuie să vină o ambulanţă de la Ministerul Sănătăţii. Este foarte bine“, a spus Niculescu.
• Mihaela Floroiu

Locuri de muncă pentru gorjeni
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au publicat lista locurilor de muncă disponibile pentru prima jumătate a lunii ianuarie. Din păcate, doar 82 de posturi sunt disponibile, în condiţiile în care numărul şomerilor din judeţ este de 11.067. Majoritatea angajatorilor sunt în căutarea muncitorilor necalificaţi. Pe parcursul anului trecut, în perioada ianuarie-decembrie, au fost disponibilizaţi 1.773 de angajaţi, dintre care 662 numai în decembrie.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS