24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCSM Drobeta renunţă la căldură pentru premii

CSM Drobeta renunţă la căldură pentru premii

Sportul merită sacrificii, s-a demonstrat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) din Drobeta Turnu Severin, unde conducerea a luat decizia de a renunţa la agentul termic şi apă caldă în plină iarnă, pentru a strânge banii necesari premierii celor mai buni sportivi, la final de an. Astfel s-au strâns cei 10.000 de lei de care conducerea avea nevoie pentru a recompensa 24 de sportivi ai secţiilor de box, lupte, judo, canotaj şi nataţie, dar şi pe antrenorii lor.
„Ştim că nu este tocmai o metodă demnă de o ţară europeană şi civilizată, însă cum bazinul se află în renovare şi nu este funcţional, ne-am gândit că nu are rost să plătim încălzirea, aşa că am renunţat la agentul termic, funcţionează doar energia electrică, şi aşa am reuşit să strângem banii necesari pentru a răsplăti cât de cât eforturile depuse de sportivii noştri. Avem medaliaţi la judo, nataţie, box, lupte şi alte sporturi, sportivi de care suntem mândri, pentru că s-au făcut remarcaţi la toate competiţiile“, a declarat Gabriel Răveanu, directorul CSM Drobeta.
Antrenorii sportivilor nu sunt încântaţi de metoda adoptată de conducerea clubului pentru a face rost de bani pentru premierea medaliaţilor.
„Pe de-o parte ne bucurăm că au fost răsplătiţi copiii acum, în pragul Sărbătorilor, dar, din păcate, nu se va putea face aşa ceva de fiecare dată. Clubul are nevoie de bani pentru antrenamente, pentru echipamente, pentru sportivi, pentru deplasări şi aşa mai departe. De fiecare dată când trebuie să plecăm la diferite competiţii, părinţii sunt cei care achită integral deplasările, cazarea şi masa, lucru care în alte ţări nu se întâmplă. Rezultatele sunt foarte bune, avem medalii de aur, de argint, avem campioni naţionali, însă pentru a face performanţă au nevoie şi de sprijin financiar“, a declarat Gicu Vasilan, antrenor de judo.
Părinţii sportivilor spun că banii au fost mereu o problemă pentru sportul mehedinţean.
„Pentru mine este foarte greu să fac faţă cheltuielilor pentru că am două fetiţe la sport, una la judo şi una la handbal. În fiecare lună trebuie să plătesc în jur de 500 de lei pentru ele, dintr-un salariu de 800, dar am zis că sunt copiii mei şi le voi sprijini atât cât va fi nevoie, pentru că au rezultate foarte bune – cea mică are 13 medalii câştigate – şi voi face totul pentru ele, dar şi statul ar trebui să sprijine aceşti copii“, a spus Viorel Iovănel, părinte.
De-a lungul anilor, sportivi importanţi au renunţat la contractele cu CSM Drobeta pe motiv că eforturile lor nu au fost răsplătite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS