9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞansă de angajare pentru profesori

Şansă de angajare pentru profesori

Cadrele didactice au o nouă şansă să-şi găsească de lucru în învăţământ, săptămâna aceasta fiind scoase la concurs nouă noi posturi de profesori

Dascălii care nu au reuşit să ocupe un loc în învăţământ au la dispoziţie o serie de posturi, dintre care şase cu normă întreagă. „Pentru săptămâna aceasta ne rămân un post de învăţător la Şcoala Sadova, o catedră de educaţie fizică la Şcoala Braloştiţa, o catedră de învăţător la Şcoala Caraula, zece ore de educaţie fizică la Grupul Şcolar Pleniţa, o catedră de franceză (12 ore la Şcoala Scaieşti şi 6 la Liceul cu program sportiv), 12 ore de fizică la Colegiul Tehnic Calafat, 18 ore de religie şi şapte de educaţie plastică la Şcoala nr. 1 Dăbuleni, precum şi un post de învăţător la Şcoala Carpen“, a declarat Alexandrina Năstase, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Potrivit acesteia, posturile au rămas libere ca urmare a faptului că titularii fie au plecat la alte şcoli, fie au decedat, s-au pensionat, au renunţat la repartizare sau au solicitat concediu fără plată.

Dascălii cu concurs trebuie să se adreseze ISJ Dolj

Persoanele interesate care îndeplinesc condiţiile legale să ocupe fără concurs aceste posturi trebuie să depună la ISJ Dolj, până mâine, la ora 12.00, o cerere prin care să solicite postul dorit. „Ca să-l poată solicita trebuie să aibă peste 5 la concursurile de titularizare/suplinire din iulie 2008, 2009, 2010, 2011 sau august 2011 şi să aibă dosar înscris în 2011 la ISJ Dolj fie în iunie, fie în august, fie în septembrie“, a precizat Alexandrina Năstase.

„Necalificaţii“ se adresează direct la şcoală

Miercuri, la ora 12.00, ISJ Dolj va anunţa unităţile la care au rămas posturi nesolicitate.
La sediul unităţilor respective pot fi depuse în cursul zilei de joi şi dosarele celor interesaţi, urmând ca examenul pe post să aibă loc vineri. „Materia e aceeaşi ca la orice concurs de titularizare, iar subiectele sunt pe aceeaşi structură. Singura diferenţă e că dacă persoana care solicită la şcoală postul este calificată, atunci subiectele vor fi de aşa natură încât să fie necesare patru ore pentru rezolvarea lor. Dacă persoanele care se înscriu nu au studii corespunzătoare postului respectiv, vor avea doar trei ore pentru subiectele scrise şi vor avea în plus o probă de interviu“, a explicat Alexandrina Năstase.
Ea a explicat că la acest concurs se pot înscrie şi cei care au luat note sub 5 la examenul de titularizare/suplinire din vară. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII