21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevi eliminaţi din bacalaureat

Elevi eliminaţi din bacalaureat

Prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat de anul acesta a debutat cu stângul pentru mai mulţi elevi din Dolj. 15 liceeni au fost daţi afară din examen pentru că au încercat să copieze. „La această probă au fost înscrişi 6.435 de elevi. Dintre aceştia, 192 au fost absenţi, iar 15 au fost eliminaţi din examen din cauza tentativei de a copia“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Aceştia sunt de la Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu“ din Calafat (5 eliminaţi), Grupul Şcolar „Matei Basarab“ (3), Grupul Şcolar „Traian Vuia“ (2), Grupul Şcolar „George Bibescu“ (2), Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“ (1), Grupul Şcolar „Electroputere“ (1) şi Grupul Şcolar „Traian Demetrescu“ (1). „Elevii suspendaţi pierd dreptul de a da examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni, fiind primiţi cel mai devreme în sesiunea din toamna anului 2012. În afară de această sancţiune, toate examenele susţinute în actuala sesiune, până la eliminare, nu sunt recunoscute“, a precizat Alexandru Gîdăr, care a amintit că anul acesta există o asistenţă mixtă, asigurată de profesori şi de camerele web.
De asemenea, patru elevi din Drobeta Turnu Severin şi şase din Gorj au fost prinşi copiind la bacalaureat şi au fost eliminaţi din examen.  

„Nu mi s-a părut nici greu, dar nici uşor“

Elevii care au învăţat au ieşit optimişti de la examen. „A fost destul de uşor, deşi nu mă aşteptam să avem subiecte din textul dramatic. M-am descurcat destul de bine. Aştept însă rezultatele“, a declarat Vlad Ionescu, de la Colegiul Naţional „Carol I“, care a precizat că, din punctul lui de vedere, subiectele au avut acelaşi grad de dificultate ca la simulare. „Nu mi s-a părut nici greu, dar nici uşor. A fost aşa cum mă aşteptam. Comparativ cu simularea, a fost mai uşor“, a spus Edith Voinea, de la acelaşi colegiu. Au fost însă şi elevi nemulţumiţi. „Textul dramatic era singurul pe care nu-l învăţasem, dar am improvizat. Nu ni s-a permis să ne mişcăm în sală, aşa că nu am reuşit să mă consult cu nimeni. La primele subiecte eu cred că a fost OK“, a precizat alt elev, care a preferat să rămână anonim.
Primul subiect a conţinut nouă cerinţe dintr-un fragment din „Nuntă în cer“ de Mircea Eliade. Subiectul al doilea s-a referit la realizarea unui text de tip argumentativ despre cunoaşterea de sine, pornind de la o afirmaţie a lui Nichita Stănescu, iar cel de-al treilea, la redactarea unui eseu de două-trei pagini despre particularităţile de construcţie a personajului dintr-un text dramatic studiat, aparţinând unuia dintre autorii canonici: I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII