16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDonaţie pentru nou-născuţi

Donaţie pentru nou-născuţi

Secţia de neonatologie a Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova a primit ieri o lampă de fototerapie cu becuri de schimb şi două cântare pentru nou-născuţi. Donaţia, în valoare de 13.000 de lei, a fost făcută de compania Polystart în colaborare cu Fundaţia Gazeta de Sud şi a fost cu atât mai bine primită cu cât spitalul trece printr-o perioadă în care investiţiile în dispozitive şi aparatură medicală sunt foarte rare. „Mulţumim din suflet pentru donaţia făcută. Noi mai avem lămpi de fototerapie, dar sunt ajunse la limita de garanţie. Ele pot fi folosite şapte-opt ani, dacă avem bani să schimbăm becurile, dacă nu, atunci le ţinem cât rezistă“, a spus dr. Antonia Ciupeanu Călugăru, şefa Secţiei de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Lămpile de fototerapie se folosesc pentru tratamentul icterului la nou-născuţi. Sunt zile în care la Spitalul „Filantropia“ au nevoie de fototerapie chiar şi opt nou-născuţi. Medicii specialişti susţin că, fără acest tratament, riscurile sunt foarte mari pentru sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copilului. „Se poate ajunge la icter nuclear, care afectează copilul în dezvoltarea lui neuropsihică, având sechele de lungă durată sau pentru toată viaţa, neurologice şi de dezvoltare, cum ar fi pareze, strabism etc.“, a precizat dr. Ciupeanu.
Odată cu dispozitivul de fototerapie, secţia de neonatologie a primit şi două cântare care vor ajuta cadrele medicale să vadă cât au luat în greutate zilnic bebeluşii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS