6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutoarele sociale şi alocaţiile, controlate printr-un click

Ajutoarele sociale şi alocaţiile, controlate printr-un click

Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Prestaţii Sociale Olt lucrează la convertirea tuturor dosarelor sosite din întreg judeţul într-o bază de date electronică ce va permite vizualizarea şi controlul fiecărui dosar printr-un simplu click.
Ajutoarele sociale, alocaţiile de stat, alocaţiile de susţinere, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi toate celelalte prestaţii sociale vor fi controlate în reţea, programul informatic semnalând imediat orice inadvertenţă din dosar. „Nu va mai fi nevoie ca salariaţii noştri să ia la bani mărunţi fiecare dosar, ci, pe măsură ce acesta este introdus în sistem, se semnalează dacă, spre exemplu, unul dintre membrii familiei a împlinit 18 ani, iar dosarul nu a fost reactualizat de către salariaţii primăriei“, a declarat directorul executiv al agenţiei, Cătălin Davidescu (foto).
Munca desfăşurată de funcţionarii agenţiei nu este însă deloc simplă, în urma nenumăratelor restructurări instituţia rămânând cu doar jumătate dintre angajaţi. Noul program trebuie implementat până la 1 iunie.

Plăţi suspendate din cauza greşelilor din dosare

Pe de altă parte, funcţionarii din primării trebuie să depună dosarele la termene clare, astfel încât plăţile să nu fie suspendate.
Termenele se încalcă însă destul de frecvent, iar din acest motiv sau din cauza neregulilor semnalate în dosar, plăţile se suspendă până la punerea la punct a documentelor. „Cam 5 – 10% din totalul plăţilor se suspendă din aceste cauze, iar beneficiarii vin la noi şi întreabă de ce nu şi-au primit banii, deşi documentele le depun la primării, iar acestea au obligaţia să întocmească dosarele corect şi să le depună la noi la termenele stabilite“, a mai spus Davidescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS