5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMănăstirea Tismana, proprietară de hotel

Mănăstirea Tismana, proprietară de hotel

Mitropolia Olteniei, prin Mănăstirea Tismana, va deveni proprietara unui hotel cu 120 de locuri, situat în localitatea cu acelaşi nume, în acest sens urmând să fie adoptată o hotărâre de guvern.

Complexul hotelier de la Tismana se regăseşte pe lista imobilelor care vor fi transferate de către guvern, în perioada imediat următoare, în proprietatea Bisericii Ortodoxe Române. Hotelul, cu o capacitate de cazare de 120 de locuri, se afla deja în administrarea şi exploatarea Mănăstirii Tismana şi a aparţinut fostului Oficiu Judeţean de Turism Gorj. Baza mai cuprinde, pe lângă spaţiile de cazare, şi un restaurant, transformat în sală de mese, săli de conferinţă, precum şi terenul aferent imobilului cu patru etaje. Potrivit reprezentanţilor Mănăstirii Tismana, hotelul funcţionează în prezent ca arhondaric al mănăstirii, fiind destinat numai pelerinilor care vin la locaşul de cult de sărbători sau cu diferite prilejuri. Cazarea se face în cele 52 de camere şi patru apartamente. Hotelul Tismana este amplasat la numai 300 de metri de mănăstire şi beneficiază de acces la principalele căi de transport şi la obiectivele turistice din apropiere.

Mai deţine un hotel, tabăra de tineret şi 600 de hectare de pădure
 
Nu numai hotelul Tismana face parte dintre bunurile mănăstirii, aceasta fiind deja proprietara altui hotel, cotat la patru stele, situat chiar în incinta locaşului. De asemenea, mănăstirea a preluat în administrare, de peste un an, tabăra de tineret care a aparţinut Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj. „Hotelul Tismana este funcţional. Ei îl foloseau şi până acum, dar nu erau proprietari. Hotelul a fost înainte în patrimoniul Oficiului Judeţean de Turism. În exploatarea mănăstirii este şi fosta tabără de elevi. Ştiu că au păstrat salariaţii pe care îi avea înainte Direcţia Judeţeană de Tineret. Cine nu a vrut să rămână a plecat. Cine vrea munceşte, cine nu nu.  Ştiu că au cazat şi grupuri de elevi, dar şi alte categorii de vizitatori. Nu prea intrăm în activitatea lor. Mitropolia şi mănăstirea mai deţin şi 600 de hectare de pădure în Dumbrava Tismanei. Au titlu de proprietate de la primărie“, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII