5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de elevi doljeni, condamnaţi la navetă

Sute de elevi doljeni, condamnaţi la navetă

Unităţile de învăţământ din mediul rural au nevoie de încă 24 de microbuze şcolare pentru ca elevii să ajungă la ore fără probleme.

Deşi cursurile au început de aproximativ o săptămână, în judeţul Dolj ne confruntăm cu o nevoie acută de microbuze şcolare. Odată cu venirea toamnei, indiferent de vreme, sute de elevi merg kilometri pe jos până la şcoală. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au luat decizia de a comasa zeci de unităţi de învăţământ, însă nu s-au gândit la copiii care vor fi nevoiţi să parcurgă kilometri, zilnic, până la şcoală. Până ministerul va organiza licitaţia pentru achiziţionarea microbuzelor necesare transportării elevilor, iar primăriile locale vor angaja şoferi pentru acestea şi vor găsi bani pentru combustibil şi autorizarea mijloacelor de transport mai e cale lungă… Elevii din mediul rural doljean se vor transforma în „navetişti“ şi campioni la mersul pe jos…

În luna iulie, ISJ Dolj a solicitat alte 19 microbuze şcolare

Încă din luna martie a acestui an, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au sesizat Ministerul Educaţiei că şcolile din judeţ au nevoie de microbuze şcolare. „Am transmis ministerului lista cu necesarul de microbuze şcolare cu care ne confruntăm pentru şcolile din localităţile Dobreşti, Breasta, Seaca de Pădure, Filiaşi, Braloştiţa. Ulterior, în luna iulie, am suplimentat numărul de microbuze necesare cu încă 19. În unele cazuri există deja un microbuz, însă dacă ar fi două ar rezulta un număr mai mic de transporturi către şcoală în fiecare dimineaţă. Există însă şi situaţii în care microbuzele deja existente sunt într-un grad avansat de uzură, cum este, de exemplu, microbuzul din comuna Bistreţ“, a precizat Doina Iliuţă, şef serviciu la ISJ Dolj.
Elevii din comunele Amărăştii de Jos, Bistreţ, Carpen, Călăraşi, Celaru, Cetate, Coţofenii din Faţă, Daneţi, Fărcaş, Gogoşu, Mischii, Murgaşi, Piscu Vechi, Teslui, Vela, Valea Stanciului etc. aşteaptă ca mai marii de la minister să îşi amintească şi de ei, pentru ca iarna să nu-i prindă făcând naveta de la domiciliu la şcoală pe jos…
Din 2001 până în prezent, unităţile de învăţământ din judeţul nostru au primit 80 de microbuze şcolare.

Acum patru ani, 13 microbuze au ajuns în Dolj 


În 2006, 13 comune doljene au beneficiat de microbuze şcolare: Celaru, Greceşti, Gighera, Dobroteşti, Bulzeşti, Ţuglui, Izvoare, Siliştea Crucii, Cetate, Argetoaia, Sălcuţa, Afumaţi şi Melineşti. În 2008, ISJ Dolj a primit alte 19 microbuze şcolare, din care 12 au mers către comunele cu primari roşii.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU